fredag 8 juli 2011

Färgglada björnar kompletterar skulpturstaden Borås

Torsdagar är grejen i Borås och torsdagen den 7 juli fick Borås eller närmare bestämt Rydboholm (ungefär milen utanför centrumkärnan) ett färgglatt tillskott i form av tre supersköna björnar. Det handlar om ett konstprojekt, "United Buddy Bears" (kompisbjörnar), som startades 2001 i Berlin och där mer än 150 konstnärer från hela världen har deltagit under motto: 
 
"We have to get to know each other better ...
... it makes us understand one another better,
trust each other more, and live together more peacefully."

Tre björnar har landat i den lilla parken i Rydboholm och tre konstnärer; Erik Hårdstedt, Sirgitta Reinikainen och Christina Lindeberg har målat varsin Buddy Bear.

Invigningen förrättades under högtidliga former av Lennart Andreasson (ordförande i Stadsdelsnämnden Väster) och Anette Carlson (kommunalråd). Därefter intervjuades de tre konstnärerna av Hasse Persson och det bjöds på björntårta samt underhållning av säckpipeblåsare.

Ta gärna den snirkliga och vackra gamla Varbergsvägen från Borås ut mot Rydboholm för att titta på björnarna, då kan du även passa på att åka ytterligare en bit efter ditt besök och titta på Rainer Bonks - Blaue Schafe, blå fåren i Viskafors.

Anettes blogg om invigningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar