torsdag 7 juli 2011

Vi testar Abecita Foto-/Konstmuseum

Smakligt och stilfullt inrett som det anstår ett konst/fotomusuem.
Vi har testat Abecita Fotomuseum och är helt överväldigade.

Ja tack vare museichef Linda Nilsson fick vi faktiskt även se den permanenta utställningen med konst också (den visas normalt sett bara för bokade besök med guidning).

Inte desto mindre är delen med fotoutställningar väl värd ett besök i sig. Just nu visas helt fantastiska bilder av Jonas Lindkvist från allehanda större sportevenemang världen över där Jonas lyckats fånga en otrolig känsla i ljus, färger och form.Vi vill gärna betona att det handlar om konstfoto snarare än sportfoto och man behöver således inget som helst sportintresse för att finna bilderna vackra och spännande.

Detta kompletteras med Boråsfotografen Jörgen Jarnbergers bilder kring vårt favoritlag Elfsborg under namnet "Vi tillsammans", dessutom porträtteras IF Elfsborgs historia i bilder genom Borås idrottshistoriska sällskap.

Den permanenta utställningen består av internationell grafik och fotokonst samt en avdelning för textila konstverk, allt av otroligt hög klass.

Har du en stund över vid ditt besök på Abecita finns ett trevligt och inbjudande café i anslutning till entrén där du kan njuta av en vacker och stilren inredning, handla konsthantverk, litteratur kring konst och foto samt njuta av en kopp kaffe och en fika. Cafédelen kan även besökas utan entré till museet om man önskar och där kan man samtidigt beskåda ordsatta naturbilder i makroformat av Guy Heyden under namnet "Vad linsen ser när ögat ler".

Entrépriserna är snälla mot plånboken och värda varenda krona: Vuxna 50 kr, studerande 20 kr och barn under 13 år har fri entré.

På plats får du absolut inte missa Jim Dines ord målade direkt på väggen i entrén. Och du, gör ett besök och kolla in utställningen nu. I september är det dags för nya utställningar och ett nytt besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar