onsdag 3 augusti 2011

Galet mycket cyklister och än finns chansen att hänga med

Cykelturismveckan pågår för fullt i Borås och än finns chansen för dig, som är sugen på att uppleva vackra Borås med omnejd på två hjul, att hänga med på endagsturer under torsdagen och fredagen. Snabbt och enkelt, anmälan direkt på plats och sedan är det bara att rulla iväg ut på de vackra vägarna.

 I dag samlades alla cyklister på Stora Torget i Borås för att manifestera cyklingen som sport, naturupplevelse och vikten av att skapa goda förutsättningar för cykeltrafiken i och omkring stadsmiljön. Representanter för Borås Stad (som bl a varit med och utvecklat moderna cykelbarometrar) berättade om arbetet med cykelmiljön i staden idag och för framtiden och manifestationen avslutades med en gemensam cykeltur ut till Almenäs för picnic.

Initiativet till CykelTuristVeckan i Sverige togs av Cykelfrämjandet 1983 men idén kom ursprungligen från Frankrike, där en liknande cykelvecka anordnas. Veckan har fått stor uppmärksamhet i media bl a hos P4 Sjuhärad här och här.

Har du ingen egen cykel är du så klart hjärtligt välkommen in till oss på Turistbyrån för att hyra en nu eller om du blir sugen på en sväng i framtiden. Det finns också en särskild cykelkarta över staden och mer information om lämpliga cykelvägar omkring Borås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar