tisdag 25 oktober 2011

Höstlov i Borås

OBS! Det här är en bloggpost om Höstlovet 2011. Information om Höstlovet 2012 i Borås hittar du här.

Jösses vad tiden springer iväg, det känns inte längesedan vi sammanfattade sommaren och tipsade om hur du behåller semesterkänslan. Den här gången blir det ett nedslag i kommande höstlov och då skoleleverna i Borås under vecka 44 får en ledig vecka bjuds det på en hel del arrangemang i Borås.

Borås mycket att erbjuda under lovet
Med skön hög höstluft kan väl knappast något passa bättre än ett besök i Borås Djurpark som har höstlovsöppet dagligen under lovet. Perfekt årstid att ta med en picnickorg och värma sig vid parkens grillstugor om det blir lite fruset under promenaden genom parken.


I Stadsparksbadet erbjuder man särskilda höstlovsaktiviteter under flera av dagarna bl a är det vattenrutschbanetävling måndag, onsdag och fredag kl 10 och 11. Man har också laddat upp med en stor flytande studsmatta i bassängen.


Blir inte väderleken vad du tänkt finns så klart också andra inomhusaktiviteter, t ex Navet som just nu har en spännande utställning om Kvinnors uppfinningar. Det kan också vara ett bra läge att prova skridskorna inför stundande vintersäsong. Ishallen erbjuder allmänhetens åkning både med och utan klubbor under hela höstlovet.


Massor av kultur för barn
Kulturen i Borås erbjuder allt ifrån dinosaurieutställning, skaparverkstad, film, pyssel, teater m m på bl a Stadsteatern, biblioteket och Textilmuseet samt självklart Bio Röda Kvarn och kanske mest spännande av allt - kusligt alla helgonaspök i Ramnaparken. Här hittar du hela programmet.

Redan nu på lördag den 29 kan du starta höstlovet med en skön teaterföreställning med Pettson & Findus i Bäckängskolans aula.

Inte bara för barn
Givetvis finns det också evenemang för dig som är lite äldre. Kolla in vår evenemangskalender på boras.com eller håll dig uppdaterad på vår facebooksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar