söndag 2 oktober 2011

Röda Hund på Åhaga

Har ni varit på Åhaga nyligen? Inte det? I så fall kan vi varmt rekommendera ett besök. Allra helst under något av höstens alla spännande evenemang förstås, men vissa saker kan man faktiskt uppleva även när Åhaga inte har öppet. Under sommaren har man byggt till  fantastiska restaurang Lokverksta´n på Åhaga för att utöka möjligheterna att servera mat i samband med olika evenemang, men även för enskilda sällskap. Restaurang Lokverksta´n är byggt på baksidan av Åhaga utmed Lillån som rinner förbi och restaurangen har försetts med en separat entré.


Förutom att restaurangen i sig ser väldigt trevlig och mysig ut har man skapat en unik omgivande miljö som verkligen förstärker känslan av lokverkstad och kopplingen till tåg. Alldeles utanför finner man en perfekt mingelplats som i allra högsta grad minner om en perrong försedd med trevliga bänkar och en vacker utsikt över Lillån.


Här finns också flera sköna detaljer med räls och hjul från gamla lok, men det kanske allra mest spektakulära återfinns på andra sidan Lillån där man skapat ett vackert vattenfall som omgärdas av vackra skulpturer av William Sweetlove. Vattenfallet har fått namnet "Kjell-Åkes Fall" och har ritats av Miljö och Landskap AB, landskapsarkitekt Åke Andersson samt byggts av Borås Stads Servicekontor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar