tisdag 8 november 2011

Borås - On top of the world!

Vi är fortfarande helt fascinerade och samtidigt lite skräckslagna efter att i två dagar ha beträtt de flesta av Borås högre byggnader. Bakgrunden till det hela är ett projekt som Veolia genomför där man gör så kallade City Challenges i olika städer i världen. Det är små korta filmer med animerade inslag som uppmärksammar olika genomförda miljöprojekt som slagit väl ut.

Nog om detta, den stora upplevelsen för oss handlade om att se staden från ovan. Vägen dit var kantad med viss nervositet då det handlade om flera placeringar som var minst sagt högt belägna och därav den naturliga titeln på bloggposten, Borås - on top of the world.

Vår resa började i tornet på Gustav Adolfskyrkan där en minst sagt spännande uppstigning väntade. Det som till en början kändes som en barnlek visade sig snart övergå till lätt svettiga händer och darrande knän när den slutliga trätrappan upp till klockrummet visade sig (se foto längre ner i bloggposten).

Vi fick också möjlighet att besöka tornet på Carolikyrkan, Rådhuset, Grand Hotels tak och Borås Energi & Miljös ackumulatortank. Det är en minst sagt spännande värld som uppenbarar sig när man får chansen att se sin stad från ovan. Tyvärr var väderleken inte den bästa under våra fotograferingstillfälle men vi fick ändå chansen att se en hel del som vi inte tänkt på tidigare.

Med trötta och skakiga ben (trapporna till ackumulatortanken var en riktigt ansträngning) sammanfattar vi det hela i bilder och får du chansen rekommenderar vi starkt ett besök på någon av de högt belägna platserna för att skåda staden uppifrån. Vi vill också rikta ett varmt tack till alla personer på de berörda byggnaderna som möjliggjorde för oss att få tillgång till dem. Vi återkommer när det filmade slutresultatet från Borås finns att beskåda.

UPPDATERAT: Nu finns det färdiga materialet hos Veolia och Lokalkanalen har gjort ett inslag.

Vy över Stadsparken från Grand (CC-BY-SA boras.com)
Vy från Carolikyrkan, halvvägs upp (CC-BY-SA boras.com)
Vy mot stadskärnan från Grand (CC-BY-SA boras.com)
Vy mot staden från Gustav Adolfskyrkan (CC-BY-SA boras.com)
Vy över Stora Torget från Rådhusets ena torn (CC-BY-SA boras.com)
Vy från ackumulatortanken (CC-BY-SA boras.com)
Ska vi upp där? Skräckslagna inför trappan i Gustav Adolfskyrkans torn (CC-BY-SA boras.com)
Trångt i trappan på väg upp i Carolikyrkans torn (CC-BY-SA boras.com)
Klockorna i Carolikyrkans torn (CC-BY-SA boras.com)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar