lördag 26 november 2011

Nya Kulturhuset

Det är en minst sagt pampig och hänförande trappa som välkomnar oss utanför Gustaf Adolf kyrkans entré. Denna tar oss upp på en platå av sällan skådat slag. I skön harmoni har kyrkan, Kulturhuset och Bäckängsgymnasiets byggnader förts samman. Blicken faller så på den nya entrén och vi liknar snart entrén med Kulturhuset i Stockholm. I entréplan finns idag även Kulturhusets café. På detta sätt är den också tillgänglig för den besökare som bara önskar ta en bit att äta eller avnjuta ett glas vin.
Nya Kulturhuset (CC-BY-SA boras.com)
Nya Kulturhuset (CC-BY-SA boras.com)
Nya Kulturhuset (CC-BY-SA boras.com)

Inne i Kulturhusets entré finns numer en gemensam disk för Konstmuseet, Stadsteaterns biljettförsäljning och information. Nytt och fräscht är den omedelbara känslan. I ett tidigare skede har Konstmuseet genomgående renoverats och Stadsteaterns salong fått uppfräschade stolar.

I Stadsbibliotekets entré möts vi av en luftigare disk och en för böcker helautomatisk inlämningsanordning. Nytt ljust trägolv, vita takplattor och belysta bokhyllor skapar en ljus och välkomnande miljö och med lägre hyllor får man en praktisk överblick av hela biblioteket.
Nya Kulturhuset (CC-BY-SA boras.com)

Nya Kulturhuset (CC-BY-SA boras.com)
På andra sidan av Kulturhuset, ner mot Åsbogatan och fullmäktigehuset har man öppnat upp en ny entré, en som inte ligger under ett stort tak och på så vis blir klart synligare för besökaren. De gemensamma utrymmena är nymålade, hissar, dörrar, fönster med mera bytta och även om det egentligen är ett nyrenoverat hus vi besöker ges känslan av ett helt nytt Kulturhus. Så missa inte ett besök på stadens nya mötesplats och upplev hur vårt nya Kulturhus tagit form.

Invigning av P A Halls terass och Carl Fredrik Reuterswärds "Var rädd om jorden"  (CC-BY-SA boras.com)
Arbetet med renoveringen av Kulturhuset startade 2010 med att dåvarande Kommunstyrelseordförande Ulrik Nilsson symboliskt hamrade igång arbetet med ett släggslag.

Mer information om Kulturhuset hos Borås Stad.

Alexis Mouschopanis, ordförande i tekniska nämnden i Borås Stad, inviger den omgestaltade och uppfräschade P A Halls terrass.

Borås Tidning: "P A Halls terass invigd".


UPPDATERING
Även Lokalkanalen har material från invigningen.


Text & Foto: Annika E Andersson, Erik Johnson


------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar