fredag 9 december 2011

1 Drömspel på Borås Stadsteater

Inför Strindbergsåret 2012 presenterar Borås Stadsteater 1 Drömspel. Det är första uppsättningen på stora scenen i det nyrenoverade Borås Kulturhus. En svensk klassiker som med Lars Melins regi tar oss från dåtid till nutid med moderna förtecken och aktuella referenspunkter för oss i publiken.


Agnes, gudadottern testar på äktenskapets lott.

Guden Indras dottern Agnes, som mycket skickligt spelas av Gunilla Larsson, tar sig till jorden och människorna. Hon söker av nyfikenhet källan till lidandet och får svar på varför ”Det är synd om människorna”. Dunkelt men med humor visas vardagsfrustrationer och problem, relationer, äktenskap, fattigdom och glassförsäljare på ständer i Thailand som klagar på världens orättvisor. Frederik Nilsson spelar Advokaten utan hopp och tro på mänskligheten med stor övertygelse och balans mellan allvar och komik.

Längst till vänster syns Black Swan, gestaltad av Frederik Nilsson. Roligt!

Scenografin är kryddad med campingtält, levande granar, meteoriter som badbollar och björnar som titt som tätt passerar över scenen. En pjäs som underhåller med humor trots Strindbergs nattsvarta original med en skildring av världen som en dålig kopia på ett ursprungligt paradis där tillvaron är ett straff.

Olycka, orättvisa och klagan på en strand i Thailand.

Också roligt att se resultatet av Kulturhusets renovering, den nya tjusiga serveringen och fantastiskt fina entré där skulpturen ”Var rädd om jorden” gör sig som pricken över i:et. Vi ser fram emot vad varma sommarkvällar på kulturhusets uteservering med ett glas vin i handen och gottar oss så länge med tända ljus och vacker utsikt över PA Halls terrass och Gustav Adolfs kyrka.

Passa på att se pjäsen innan den 14 december.
Spelas 9-10 och 13-14 december.

Biljetter köps via ticnet.se, Borås Turistbyrå 033-355 355 och biljettkassan i kulturhusets entréhall 033-35 35 35.

Skådespelare: Elin Bornell, Eva Claar, Frederik Nilsson, Gunilla Larsson, Lars G
Svensson, Sven Olof Jansson, Tove Wiréen.
Regi: Lars Melin
Scenografi: Karin Dahlström
Ljusdesign: Carina Persson

Föreställningens längd: ca 2 timmar inkl paus

Länkar för mer info:
Boråsbloggarna
Recension Göteborgs Posten
Recension nummer.se
Borås Stadsteater på facebook


text: Frida Nilsson
foto pressbilder: Anna Sigge

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar