fredag 16 december 2011

Borås Basket - bäst i Sverige

Det är torsdagskväll och dags för Borås Basket att ta emot Solna Vikings i Boråshallen. Publiken rullar in och stämmningen är på topp! 

Borås Basket vs Solna Vikings (CC-BY-SA, boras.com)
Att gå på en basketmatch med serieledande BoråsBasket är en fartfylld, högljudd och spännande upplevelse. Varför alla matcher börja 4 minuter över heltimme vet vi inte, men när ljuset släcktes och musiken drog igång, sprang spelare efter spelare in, under sin egen vald låt och till folkets jubel. När Chris McNight gjorde entré, märktes det i hallen att han varit saknad. Han har varit hemma i USA där hans pappa just gått bort. Men nu var han tillbaka – efterlängdad som lagets hjälte och hjärta. Chris gjorde en hel del poäng under matchen, men den som levererade flest var Mike Palm. Hela 37 av de 118 som de vann med mot Solnas 99.

boras.com på överdragskläderna (CC-BY-SA, boras.com)
En match består av 4 quarters, som är 10 minuter långa och spelas 2x10 min innan halvleksvila. I pausen finns speedfika för de som har årskort och kioskförsäljning på båda läktarna. Under pausvilan är det publiktävling på plan med luffarschack. Två ur publiken går ner på plan och får visa sina kunskaper i göra basketpoäng.

Borås Basket vs Solna Vikings (CC-BY-SA, boras.com)
Har du inte varit på basket tidigare, passa på under vårens matcher så BoråsBasket kommer till SM final – just nu är de bäst i Sverige med sin serieledning.

Vi rekommenderar ett köp av matchprogram, där finns en ”Basketball for dummies” - för det är inte helt lätt att följa med i reglerna. Men även om man inte kan, så är det högt och snabbt underhållningsvärde under ca 1,5 timme. 

Spelprogram (hemmamatcher, samtliga i Boråshallen)
30 december kl 19.04, Borås Basket-Norrköping Dolphins
10 januari kl 19.04, Borås Basket-Sundsvall Dragons
19 januari kl 19.04, Borås Basket-Jämtland Basket
24 januari kl 19.04, Borås Basket-ecoÖrebro
2 februari kl 19.04, Borås Basket-Uppsala Basket
7 februari kl 19.04, Borås Basket-Södertälje Kings
16 februari kl 19.04, Borås Basket-LF Basket
28 februari kl 19.04, Borås Basket-08 Stockholm HR
9 mars kl 19.04, Borås Basket-Solna Vikings
Biljetterna kostar 100 kr/vuxen och 50 kr för ungdom t om 17 år (dessutom finns familjebiljett där man för 200:- går två vuxna och två ungdom) och köps i entrékassorna.

Vi ses den 30/12!Text: Helena Alcenius och Emelie Larsson
UPPDATERAT: Nu verkar det som att det även kan bli EM-basket i Borås i sommar, läs mer på GP.se

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar