lördag 31 december 2011

Från glamourös show till slapstick när Boråsrevyn checkar in på Borås Stadsteater

Med två föreställningar idag (nyårsafton) och ytterligare fem speldatum fram till den 21 januari checkar Boråsrevyn in på Borås Stadsteater, och med besked dessutom. Idag har revyn sin premiär men vi hade förmånen att bevittna generalrepetitionen under gårdagen, en repetition som för övrigt satt som en smäck med ett enda kort avbrott som till slut blev så roligt att man nästan kunde tro att det var en inrepeterad del av showen.

Pampigt, glamouröst och glittrigt, när Boråsrevyn Checkar in - (CC-BY-SA boras.com)

För första gången huserar revyn på Borås Stadsteater (istället för som tidigare Sagateatern och ännu längre tillbaka i tiden, när Kurt Pettersson gjorde revy i Borås, på Folkan) och det känns som ett mycket bra val. Teaterns förutsättningar rent tekniskt och utrymmesmässigt ger helt klart andra möjligheter för de mer showbetonade inslagen och man lyckas skapa en intim atmosfär trots teaterns rymd.

Maj Steen dyker upp och hamnar i klammeri med rättvisan - (CC-BY-SA boras.com)
Revy för mig har traditionellt inte stått särskilt högt i kurs om jag ska vara helt ärlig. Boråsrevyn lyckas hitta en skön mix där man lyfter fram slapstickhumorns bästa sidor, tar fram hög igenkänning och anknyter till aktuella lokala och nationella händelser och ämnen under det gångna året. Allt detta förpackar man i en showkostym med sång, dans och en glamm samt massor av ljus och rök där teaterns förutsättningar verkligen kommer till sin fulla rätt.

Kvällens absoluta höjdpunkter för vår del blir när drottningen gästar Skavlan, revyensemblens tolkning av riverdance när Maj Steen hamnar i klammeri med rättvisan.

Mycket show när nyårsrevyn blir både pampigare och
mer stilfull än vi är vana vid - (CC-BY-SA boras.com)


Ett av de, enligt vårt tycke, bästa numren är när drottningen gästar Skavlan - (CC-BY-SA boras.com)
Sara Varga hälsar också på... - (CC-BY-SA boras.com)
... och så även Haglund och Lennartsson som skyller på konstgräset - (CC-BY-SA boras.com)
Du har fortfarande chansen att fira in det nya året med en härlig show, ryktet säger att det finns några biljetter kvar till dagens föreställningar. Hinner du inte idag? Se då till att fixa en biljett till någon av föreställningarna i januari. Du får dryga två timmars skön underhållning för runt en tvåhundring.

Gott Nytt - och du! Glöm inte att checka in :)

- Boråsrevyn på facebook
- Lokalkanalen har gjort nerslag under repetitionerna här, här och här
- Speldatum och biljettinformation på boras.com
Text & foto: Anders Kihl
- Fler foton från genrepet (CC-BY-SA, boras.com)

Regi: Lars G Svensson

Roller: Henrik Svedberg, Tina Andersson, David Larsen, Anna Birgenius, Roger Boman, Chantal Hermansson, Stefan Haglund, Tina Nilsson, Jens Tompowsky, Terése Arturén, Petronella Brink och Therése Andersson.

Musik: Mikael Svedberg, Christer Svensson, Johan Elfving och Lars-Börje Arvang. Scenografi: Stefan Thulin. Ljud: Tobias Walka. Ljus: Michael Dimel

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar