tisdag 20 december 2011

Rövarna är i stan…


Vi välkomnar vår första gästbloggare, Anna Mellstedt.

I lördags var det äntligen premiär av Folk & Rövare i Kamomilla stad på Saga Teatern. Det var många förväntansfulla barn som stod i kö i foajén. Ja, förväntansfulla vuxna också för den delen…

Foto: Kultkompaniet
Det är en sån härlig känsla när man sitter där på sin plats och väntar på att föreställningen ska börja. Ljudnivån är ganska hög, många pratar. Men när ljuset sakta släcks så dämpas volymen i salongen. Det blir helt knäpptyst. 

Föreställningen utspelar sig i Kamomilla stad. Alla gör sig redo för den årliga Kamomilla festen. Tyvärr får inte Colombine gå på festen för stränga Fröken Tant Sofie. Tommy tycker det är jätte trist att söta Colombine inte ska gå. Han och Tobias i Tornet smide planer för att få med Colombine på festen…

Det är mycket sång i föreställningen. Och såg jag inte helt fel så var det även lite koreografi med i en av låtarna. Det finns en rappande Kamel. En otroligt söt papegoja som sjunger.

Foto: Kultkompaniet
Till barnens stora förtjusning kommer äntligen rövarna Kasper, Jesper och Jonatan in på scenen. Det blir många gapskratt av både barn och vuxna. En del barn skrattar så de kiknar. Det som barnen skrattar absolut mest åt är Jonatans klumpiga kommentarer. Men de skrattar även högt när rövarna skvätter vatten på varandra.

Det är en föreställningen där även publiken får vara delaktig. Barn (och vuxna) sjunger med sångerna och barnen svarar på frågorna Överkonstapel Bastian ställer till dom. Barnen får till och med hjälpa till att släcka branden i Kamomilla stad.

Foto: Kultkompaniet
När föreställningen är slut så är det dags för barnen att hälsa på rövarna, tant Sofie, Överkonstapel Bastian och de andra karaktärerna. Rövarnas lejon är väldigt populärt. Alla barn vill fram och klappa lejonet.

Jag rekommenderar verkligen denna härliga teateruppsättning. Det är något speciellt att gå på teater.

Det bästa av allt är att det är mycket på gång på Sagateatern framöver. Det är riktigt kul att Kultkompaniet (Göran Lohne) tar sig an denna härliga teater. Den där Emil… i Lönneberga kommer att spelas den 4:e Mars. Biljettsläpp 21 December.

Gå in på Kultkompaniets webbplats för att läsa om allt spännande som händer under 2012.

Tack för mig
Anna Mellstedt

Text: Anna Mellstedt

- Sagateaterns webbplats
- Information om föreställningar och biljetter hos boras.com
- Kultkompaniets webbplats
----------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar