söndag 15 januari 2012

In the blue corner.... boxning på högsta nivå i Boråshallen

Under helgen har The Golden Girl Box Cup gått av stapeln i Boråshallen. Ett årligen återkommande evenemang med några av de mest framstående boxarna på damsidan såväl nationellt som internationellt. En annorlunda och spännande upplevelse för en som aldrig upplevt boxning på något annat sätt än synnerligen sporadiskt och sällan i TV-rutan.

I 2011-års upplaga var bland annat Fadma Ali, Marielle V Hansen och Jemyma Betrian med och gjorde upp av titeln som till slut togs hem av Jemyma Betrian. 2012 var det norska Marielle V Hansens tur att kamma hem titeln "The Golden Girl 2012" och så här skriver arrangörerna efter avslutad turnering.

"She is one of the fastest boxers we have seen in an amateur ring. With a style that reminds us of legends like Sugar Ray Leonard and Roy Jones jr. She moves in and out in any direction, she nails every punch by tricking her oponent to open up their defense..."

Inramningen och närheten vid en boxningsmatch var slående och även om det så klart finns vissa avspärrningar vilka bara coacher och domare får röra sig innanför så kommer man otroligt nära utövarna. En annan sak som slår en är den otroliga fysik som deltagarna har, det här är verkligen otroligt vältränade idrottskvinnor med både styrka, fysik och inte minst teknik och strategiskt tänk.


Boråshallen är verkligen som gjord för boxning och äntligen fick man se de centralt placerade strålkastarna i hallens tak komma till sin rätt i korrekt sammahang. Och visst fanns den klassiska speakerrösten där - "and inte the blue corner...." det enda som saknades var väl möjligen att inte mikrofonen kom ner från taket hängande i en sladd (som jag någonstans föreställt mig).


Missade du årets upplaga av The Golden Girl BC? Se då till att hålla utkik till nästkommande års evenemang, spännande, fartfyllt och i viss mån lätt gastkramande när man föreställer sig hur man själv skulle må och se ut efter en match mot vem som helst av deltagarna.

Självklart fanns boras.com representerat med en välkomnande monter i entréhallen med information om Borås till deltagare och publik.


- Golden Girl Box Cup på Facebook
- Foton från 2012-års turnering (CC-BY-SA, boras.com)

Text: Anders Kihl

------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar