måndag 9 januari 2012

Kickstart på evenemangsfronten i Borås 2012

Så här efter jul, långhelger och ledigheter blir det gärna lite stiltje men nu kickstartar evenemangen i Borås på allvar igen och det blir en spännande fortsättning på vintern och en fantastisk start på våren kan vi lova. Allt som händer finner du så klart i vår evenemangskalender, men vi vill passa på att puffa för några löpande evenemang under våren.

Se till att håll dig uppdaterad på vår facebooksida där vi varje vecka leverar "Veckans händelser", en smidig och kompakt översikt över allt spännande som händer i Borås under den aktuella veckan.

Marie Hermansson på Kulturhuset 10 januari
Tisdagarna på Kulturhuset har dragit fullt hus under många säsonger och varje gång lyckas Kulturförvaltningen hitta hyperaktuella och spännande gäster med en härlig blandning. Vårens program är inget undantag och först ut i premiären är Marie Hermanson (författare, reporter och frilansjournalist) som inleder redan i morgon den 10 januari.


Övriga exempel på tisdagsgäster under våren är Gudrun Schyman, Annika Östberg, Tomas Bannerhed, Ann Heberlein m fl. Alltid på en tisdag, alltid klockan 19.00. Mer information om biljetter och hela programmet finner du så klart på boras.com

Ett perfekt tillfälle att dessutom njuta av det nyrenoverade Kulturhuset och utforska de nya luftiga och inbjudande lokalerna. Läs gärna vår tidigare bloggpost om Kulturhuset.

Pina 3D på Röda Kvarn 15-17 januari
Den 15 januari är det premiär för Borås Bio Röda Kvarn där man presenterar det kanske mest spännande programmet någonsin. Som vanligt blir det kvalitetsfilm till bra pris (nu kan du dessutom betala med kort) och en mix av allt ifrån tyngre kulturella verk till finskt tema och barnmatiné. På premiärdagen är det Pina i 3D som rullar ut på vita duken. Kolla in hela vårens program och boka in datumen i almanackan direkt så du inte missar något.


Abecita Foto- och Konstmuseum finns fortfarande chansen att se Robert Nettarp och Tobias Dahlin (fram till den 29 januari). Dessutom finns det fler chanser än tidigare att se den permanenta utställningen av  internationell grafik, fotokonst och textila konstverk, vilket är något vi verkligen vill rekommendera. Den permamenta utställningen visas för bokade grupper året om men söndagarna 15/1, 19/2, 18/3, 29/4 och 17/6 har du chans att anmäla dig till publika visningar. Föranmälan direkt till museet (mer information). Läs gärna vår bloggpost "Vi testar Abecit Foto-/Konstmuseum".

Den 9 februari rullar vårens ny utställning igång med Anders Petersen, dessutom visas bidragen från Borås Tidnings bästa under våren.

Text: Anders Kihl


----------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------Inga kommentarer:

Skicka en kommentar