lördag 4 februari 2012

Åk på längden, eller på isen...

Äntligen har vinter och snö kommit, passa därför på att ge dig  ut i naturen och njut av längdskidor och skridskoåkning.

Borås Skidstadion (Foto: Fritids- och folkhälsoförvaltningen, Borås Stad
Vid Borås Skidstadion kan man i dagsläget få uppleva en runda på drygt 3.000 m i konstsnöspår. Spåret är belyst fram till kl 22:00. Vid skidstadion finns möjlighet att hyra skidor samt omklädningsmöjligheter. Priser: upp till 20 år gratis, från 21 år 70 kr/dagkort, säsongskort 700 kr. Omklädning 20 kr. På skidspar.se finns dagligt uppdatera information om spårstatus.

Håller kylan i sig och om det kommer mer snö så har man även chansen att uppleva fler fina spår som 5 km, 10 km, 15 km. Dessa spår går endast på natursnö, genom skog och mark. Missa inte heller 7-11 mars då kommer Borås SK att arrangera Junior SM i skidor vid Borås Skidstadion.

Kransmossens idrottsplats (Foto: Fritids- och folkhälsoförvaltningen, Borås Stad)
För dig som vill åka skridskor finns det möjlighet att göra detta på Kransmossen i Borås. En halv grusplan har spolats till en fin isbana och den är belyst fram till kl 21:00. För dig som vill byta om finns möjlighet till detta i klubbstugan. Packa din massäck och passa på att utnyttja grillplatserna som också  finns vid Kransmossen.

Text: Zorka Vukobrat och Marita Curran-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar