fredag 24 februari 2012

Din guide till musikvåren i Borås

I mitten av augusti skrev vi om den heta musikhösten i Borås och tonaliteten tenderade till att beskriva den som något av den bästa genom tiderna. Så var säkert fallet, men frågan är om inte utbudet och musikfloran blir både hetare och mer varierad under våren när Rockborgen och Sagateatern kommit igång på allvar igen med sin verksamhet. Sagateatern har dessutom utvecklats till en mer fullfjädrad arrangemangsanläggning och erbjuder nu ett bredare utbud kring mingelpaket i samband med föreställningar.

Redan nu till helgen har du chans att se Invasionen tillsammans med Moonlit Sailor på Rockborgen. Ryktet säger också att kvällen kompletteras med Grand Selmer direkt från den Göteborska undergroundmyllan. Den som beger sig till Rockborgen lördagen den 25 februari får se.

2004 släppte Anna Ternheim sitt debutalbum och 2007 fick hon P3-guldpriset "Årets kvinnliga artist". Samma år kammade Anna hem två grammisar och våren 2012 befinner hon sig på Sverigeturné med ett nedslag i Borås på Folkan den 3 mars. Samma dag har du möjlighet att se det brittiska tributebandet "Killer Queen" på Åhaga. En rejäl scenshow utlovas och flera utmärkelser som det bästa tributebandet till Queen borgar också för att kvällen blir något alldeles extra.

24 mars blir det minst sagt spännande när Eric Gadd drabbar samman med den 16 man starka ensemblen i Boshulän Big Band på Sagateatern. Soul möter storbandsjazz och såväl spontanitet som improvisation och lekfullhet är teman för kvällen. Biljetterna är inte släppta ännu, men Sagateatern ger mer information.

På Sagateatern (som för övrigt har en otroligt mängd arrangemang under våren) kan man också se The Spotnicks avskedsturné den 31 mars och Lady Lynette den 21 april.

Jill Johnson landar med sin konserthusturné "Flirting with disaster" på Åhaga den 9 april och så gör även Lill Lindfors & Sven-Bertil Taube den 12 april.

En avslutande höjdpunkt i våra musiktips får helt klart bli Sophie Zelmani på Sagateatern den 11 maj.

Samtliga musikarrangemang i Borås under våren finner du i vår evenemangskalender som självklart fylls på löpande. Vi hoppas naturligtvis också att vi får möjlighet att återkomma med presentationer av fler och spännande evenemang på musikfronten även fortsättningsvis under våren.

Har du andra musik/konserttips? Låt oss veta genom att kommentera här, besöka oss på facebook eller hojta till på oss på twitter.

Text: Anders Kihl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar