fredag 10 februari 2012

Fantastiskt foto på Abecita Konstmuseum

Abecita Konstmuseum pågår sedan 9 februari tre intressanta fotoutställningar.

Foto från utställningens vernissage 9 februari.
Den största är Anders Petersens utställning City Diary
Anders Petersen är en av de viktigaste europeiska fotografer som lever idag. Han har skakat om fotovärlden ända sedan debuten på 1960-talet med nakna och intima fotografier av sena bargäster i Hamburg. Dessa bilder publicerades senare i en bok, Café Lehmitz, som nu allmänt anses vara ett banbrytande arbete i utvecklingen av europeisk fotografering.

Anders Petersen, City Diary
Anders Petersen, City Diary
Det är inget tvivel om att Anders är en erfaren fotograf och många av hans bilder är riktiga pärlor. Det är två speciellt som har fastnat på min näthinna, Kyrkogården - fotspår i snön och den andra är av en liten kille som ler stort mot kameran. Bilden från Kyrkogården säger så mycket utan ord, vilka ligger där, vems är dessa spår i snön? Mycket fint fångat ögonblick. Den andra ger hopp, en liten glad kille som ler mot värden inte rädd för något.

Borås Tidnings Bästa från 2011
Fina bilder från vardagen som talar till dig och säger mycket utan text, de står för sig själva.

Elisabeth Borning - Stadsbilder
Det finns 6 bilder av Elisabeth utställda i Museets Café, detta är fina bilder av olika stadsmiljöer. Skulle vara roligt att se mer av Elisabeth.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på Abecita Konstmuseum.(här hittar du mer information om utställningarna och öppettider)

Text: Hanna Nielsdottir-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar