torsdag 2 februari 2012

Sportlov i Borås

Nedräkningen har börjat och det är snart bara en vecka kvar till sport-/februarilov i Borås. Med den senaste tidens kalla väderlek håller vi alla tummar vi kan för att snön stannar och erbjuder massor av sköna möjligheter till vinteraktiviteter. Det kompletteras så klart med massor av andra aktiviteter såväl inom- som utomhus i Borås. Det finns således all anledning att antingen stanna i eller resa till Borås (behöver du någonstans att bo - kollar du här) under lovet.

Vi samlar självklart sportlovsaktiviteterna (och fyller på löpande) i ett särskilt flöde på boras.com men missa inte våra supertips nedan.

Borås Djurpark (CC-BY-SA boras.com)
Sportlovsöppet i djurparken
Borås Djurpark firar 50-års jubileum 2012 vilket man självklart kommer att fira under året. Dock smygstartar man med lite sportlovsöppet den 11-19 februari mellan 10.00-15.00 dagligen. Vi har i dagarna gjort ett besök och sett djurparken i vinterskrud och vi kan lova att det är en upplevelse utöver det vanliga att se de djur som är ute i den gnistrande snön.

Navet Science Center (CC-BY-SA boras.com)
Sportlov på Navet
Borås fantastiska Science Center, Navet, har sportlovsöppet från den 11-19 februari med dagligt öppethållande kl 11-16. Man utlovar också ett specialprogram kring astronomi och kemi med draken Berta.

Stadsparksbadet, foto Anna Sigge
Äventyr på Stadsparksbadet
Stadsparksbadet har ordinarie öppettider under sportlovet men erbjuder en hel rad särskilda aktiviteter med bl a klätterväggs- och rutschbanetävling.

Luftkuddeland i Boråshallen, foto Borgmästaren
Luftkuddeland i Boråshallen
Behöver barnen göra av med lite överskottsenergi och samtidigt ha otroligt roligt kan vi rekommendera luftkuddeland som måndag-fredag finns i Boråshallen med massor av uppblåsbara borgar, rutschbanor och annat skoj.

Kultur för de yngre
Kulturförvaltningen i Borås erbjuder en rad spännande aktiviteter för sportlovslediga barn och ungdomar. Det blir biovisning på Röda Kvarn, pysselverkstäder på museerna, bakom-kulisserna besök på Stadsteatern, teaterföreställning samt möjlighet att skapa egna verk på Borås Konstmuseum. Kolla in vår evenemangskalender för mer information och tider.

Action och Event
Action och Event som vi bloggade om för ett tag sedan kommer att ha extraöppet med aktiviteter under sportlovet, vi återkommer med tider och mer information.

Dessutom spelar både Borås Hockey och Borås Basket hemmamatcher under sportlovet och håller vädret i sig erbjuder vi fantastiska skidspår vid Borås skidstadion.

Har vi missat något?
Tipsa oss på evenemang@boras.com så lägger vi in det i vår evenemangskalender.

Text: Anders Kihl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar