torsdag 29 mars 2012

Årets artister på Sommartorsdagarna® i Borås

Loreen, 28 juni
Sommartorsdagarna® i Borås är ett av Sveriges största gratisnöjen. Varje torsdag under hela sommaren bjuder Borås Stad och näringsliv på gratis konserter med Sveriges artistelit på Stora Torget. Sommartorsdagarna® startar 28 juni och håller på till 9 augusti.

28 juni – Loreen – eufori på torget
Finalen i Melodifestivalen 2012 sågs av 4,1 miljoner tittare. Därför kan vi lungt säga att Loreen numera är rikskändis. Med sin Euforia tog hon tittarna med storm. Nu håller vi alla tummar för att hon kommer till Borås med vinst även i Eurovision Song Contest. 2012 var inte hennes första melodifestival år. 2011 deltog hon med hiten "My heart is refusing me". Sedan hon upptäcktes i Idol 2004 har hon rest världen över, arbetat med flertalet låtskrivare, producenter och andra kreatörer. Nu är hon redo att erövra, beröra och förföra igen - den här gången laddad med sitt naturligt unika sound. Hon tar över scenen ackompanjerad av cello, fioler och stort band och skapar eufori på Stora Torget.


Markus Krunegård, 5 juli
5 juli – Markus Krunegård – från indieälskling till folkkär
Markus Krunegårds nya skiva släpptes igår (28 mars) och fick toppbetyg! Men till sommarens spelning i Borås har han även en stor mängd material med sig sen tidigare. Med hiten ”Jag är en vampyr” från 2008 förflyttades Markus Krunegård från en indieälskling till att bli närmast folkkär. Hans senaste hit ”Everybody Hurts” har spelats flitigt på radion. Markus Krunegård är låtskrivaren som inte bara skriver till sig själv utan även har hunnit med en mängd intressanta samarbeten med andra musiker. Han har spelat kaospunk i Hets, bildat duon Serenades med Adam Olenius från Shout Out Louds, sjungt duett med Säkert, spelat in en EP med Andreas Kleerup och skrivit låtar med Veronica Maggio. Bland mycket annat. Efter att släppt två album 2010 tog Markus Krunegård en paus med solokarriären, men nu är han tillbaka med ny energi och nytt album.Lisa Miskovsky, 12 juli
12 juli – Lisa Miskovsky – en av Sveriges mest produktiva
Sångerskan och låtskrivaren Lisa Miskovsky har sålt mer än 200 000 ex av sina fyra solo-album och med dessa fått både guld- och platinaskivor. Hon har toppat albumlistan, mottagit fem Rockbjörnar och otaliga grammisnomineringar varav hon vunnit två. Lisa Miskovsky är inte bara en av Sveriges största artister utan också en av de mer produktiva. Hon har samarbetat med Jocke Berg, skrivit låtar till artister som Abalone Dots och Cookies N Beans, medverkat på skivor och spelat live med In Flames och Jill Johnson. Hon är dessutom kvinnan bakom Backstreet Boys jättehit ”Shape of My Heart”. Förutom musiken är hon sportig som få, hennes stora intressen är surfing och hockey, som hon spelar i Björklövens A-lag. Lisas första album kom 2001 och längs vägen har det blivit tre till egna album med flertalaet stora hitar. I år är hon återigen riktigt aktuell efter att ha tagit sig till final i Melodfestivalen med ”Why start a fire”. I sommar kommer publiken att kunna möta Lisa på festivaler och konsertscener runt om i hela Sverige, självklart gör hon ett stopp på Sommartorsdagarna® i Borås.


Darin, 19 juli
19 juli – Darin – popstjärnan med kunglig glans
Sedan genombrottet, som kom med Idol i mitten på 00-talet, har Darin inte bara jobbat med världens största producenter så som RedOne, Max Martin och Jörgen Elofsson utan även fått äran att specialskriva en låt till Kronprinsessans bröllop. Låten hette ”Can´t stop love” och framfördes på bröllopsdagen inför bröllopsparet och deras gäster. 2010 måste anses som ett speciellt år för Darin då han förutom att skriva musik till kungligt bröllop även kom fyra i Melodifestivalen med "You're out of my life", debuterade som sommarpratare ”Sommar i P1”, släppte skivan ”Lovekiller” och var med i Allsång på Skansen. I sommar släpper han två nya minialbum ett i april och ett i augusti, vi ser fram emot att få höra ännu fler hits på Stora Torgets scen.


Metal Allstars, 26 juli
26 juli – Metal Allstars – Europe, Hammerfall, Yngwie Malmsten och The Poodles i en hård och rockig mix
Vi bjuder Borås på riktiga hårdrocksklassiker med Metal Allstars. Bandet består av svenska kända hårdrocksmusiker som bjuder på Judas Priest, Metallica, AC/DC, Motorhead, Whitesnake, Kiss och mycket mer. Efter att bandet satts ihop har många förfrågningar kommit från flera musiker som också vill få möjlighet att vara med. Mats Levén, som har arbetat med Yngwie Malmsten och senast Krux, står för sång. Bakom trummorna finns Kicken Lundqvist från The Poodles och på gitarr och bas hittar vi John Leven från Europe och Pontus Norgren från Hammerfall.Brolle, 2 augusti
2 aug – Brolle – på resa genom norrländska skogar till 50-talets Memphis med unikt stopp i Borås
Det har hänt mycket sedan Brolle för 13 år sedan upptäcktes i Popstars. Efter första singeln som släpptes samma år, ”Playing with fire” har ytterligare 16 singlar och album släppts. Nu senast albumet ”Burned by the fire”. På vägen mot sin egen rockshow har han hunnit med att spela huvudrollen i musikalerna Footloose och Buddy Holly. Han senaste projekt är Brolle – Rock’n’Roll som den 25 januari hade premiär på Scalateatern i Stockholm. I showen tar Brolle och hans sex musiker oss med på en resa genom de norrländska skogarna till 50-talets Memphis. Det blir Brolles favoritlåtar från bland andra Johnny Cash och Elvis blandat med hans egen musik. I sommar gör han en exklusiv turné med sin show i Norrland och i Borås!

9 aug – Kalle Moraeus gästas av Molly Sandén – folkligt, festligt, fullsatt!
Om han inte var folklig förr så blev han det definitivt julen 2011 då Kalle Moraeus fick äran att vara SVTs julvärd. Med sitt program Moraeus med mera, som sändes hösten 2011, har han gjort succé då han bjuder in kända musiker att spela och samtala med honom. Programmet kommer igen till hösten 2012. Även året 2010 var ett bra år för Kalle Moraeus då han deltog i Melodifestivalen med ”Underbart” och dessutom vann Körslaget. Musikaliskt är Kalle mer eller mindre född med ett instrument i handen. Hela familjen är musikalisk och Kalle fick sin första mandolin som fyraåring, där väcktes intresset och senare blev fiol och gitarr huvudinstrumenten. Kalle Moraeus är Sveriges bäst betalda folkmusiker och har samarbetat med Benny Anderssons orkester, bildat Orsa Spelmän och haft sitt eget band Hej Kalle. Precis som i programmet Moraeus med mera får Kalle besök på Stora Torget scen, gästen är Molly Sandén. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit med konserter, turnéer, skivsläpp, tv-produktioner och Melodifestivalen, där hon gick till final med låten ”Why am I Crying” och till våren kommer även ett nytt album. En folkligare avslutning på Sommartorsdagarna® kan vi inte önska oss.

Kalle Moraeus gästas av Molly Sandén, 9 augusti

All information om Sommartorsdagarna® på boras.com

Borås Tidnings rapportering hittar du här

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. Önskar ni hade haft med Laleh , och sommartorsdagarna blir sig inte lika eftersom inte Rydell och Qvick är med :/

    SvaraRadera
  2. gilla
    http://www.facebook.com/pages/Brolle-The-One-And-Only-One-Star/262450193830708?sk=wall ♥

    SvaraRadera