torsdag 29 mars 2012

Årets dansband, på dansbanan i Stadsparken, under Sommartorsdagarna® 2012

Sommartorsdagarna® i Borås är ett av Sveriges största gratisnöjen. Varje torsdag under hela sommaren bjuder Borås Stad och näringsliv på gratis konserter med Sveriges artistelit på Stora Torget. Varje torsdag under perioden bjuds det också upp till dans i Stadsparken med kända dansband. Varmt välkommen att dansa i Borås i sommar. Sommartorsdagarna® startar 28 juni och håller på till 9 augusti.28 juni - Bengt-Hennings
Boråsbördiga Bengt-Hennings har blivit ett dansband som flertalet gånger varit med i större TV produktioner. Under 2011 visades programmet ”Dansbanan i Täfteå”, först ut var Bengt Hennings. Programmet som följer band, publik, arrangörer m fl. är en satsning från SVT. Samtidigt har också nya filmen om Åsa-Nisse haft premiär och i den medverkar Bengt Hennings som dansorkester i filmen. Bengt Hennings är inte bara TV och filmaktuella utan släppte även 2011 sitt Golden Hits album. Bandet spelar fräsch mogendans - svängiga låtar med drag blandat med härliga tryckare. Orkestern består av Kjell Malmborg, sång - gitarr, Mats Grönberg, klav - sång, Roland Ask, sax - gitarr - sång, Peter Mjörnestrand, bas - sång och Robert Muhrer, trummor - sång - sax.


5 juli – GlennartZ
Bland Glennartz fem medlemmar finns Christopher Janebrink, son till legenden Dennis Janebrink i Flamingokvintetten och bror till Casper Janebrink i Arvingarna. Bandet hette från början Lennartz och startades 2006 på en skolkabaré. I början av 2007 kom tv-serien Leende guldbruna ögon där bandet som var med hette Lennartz där dom även hade tagit patent på namnet. Så i början av sommaren 2007 bildades istället bandet Glennartz. Medlemmar är Axel Agerström, Christopher Janebrink, Markus Lindqvist, Jesper Nilsson och Erik Hansson. 2008 fick Glennartz ett genombrott då de deltog i SVT:s Dansbandskampen.


12 juli – Kindbergs
25-årsjubilerande Kindbergs är idag ett väletablerat dansband. Kindbergs firar sitt 25-årsjubileum med att släppa en ny skiva, "Nu reser vi västerut" på nytt skivbolag, Atenzia Records. Några av höjdpunkterna förutom ett gäng Tv-framträdanden, listhits blev Svensktoppsettan "Ännu blommar kärleken" 1998 en topp för bandet. Efter det har det blivit fem besök på Svensktoppslistan. Bandet har under de senaste 10 åren anammat en doft av country i sin musik, vilket har uppskattats av både den svenska och norska publiken. Kindbergs är nämligen idag det band som spelar mest av de svenska dansbanden i Norge. Bandet består idag av: Jocke Ekelund - Sång och gitarr, Ola Jonsson - Bas och sång, Henke Svensson - Klaviatur, dragspel och saxofon och Conny Falk – Trummor.


19 juli – Willez
Nytt album från Willez kommer den 31 mars 2012. En god tvåa blev Willez i Dansbandskampen 2010. I tävlingen tolkade bandet bland andra låtarna "Jag vill vara din Margareta", "Satellite" och "Snälla snälla". Det unga bandet kommer från Ljugbyhed.


26 juli – Face 84
Sommaren 2012 kan vara den sista för Face 84. Efter den 25 augusti tar de en time out. Vi är glada att de gör ett stopp i Borås innan pausen. Face 84 har gjort sig kända genom både Dansbandskampen och Melodifestivalen. Under 2010 fick vi se ännu mer av dem i TV4+ programmet Dansbandsbrudar. Face-84 kommer från Varberg och alla originalmedlemmarna är födda 1984, därav namnet. Men i juli 2009 slutade trummisen Sofia Helgesson och ersattes av Gabriela Arsén, född 1989 i Alingsås, och bandet fick därmed sin första medlem som inte var född 1984. Bandet har över 100 spelningar per år, och deras repertoar har en stor bredd då deras jobb är allt ifrån middagsunderhållning till allsång och rock'n'roll-shower.


2 aug ­– Elisas
Elisas vann Dansbandskampen 2010. Bandet startades av några 18-20-åringar vid Musikgymnasiet i Skövde, där de spelat tillsammans i flera konstellationer. När Elisa gick i 3:an i gymnasieskolan, och Markus tagit studenten, gick basisten Petter med. Under jullovet 2009 hölls första repet, därefter gick det fort fram till första singeln, "Hey Go So Long", som spelades in i februari 2010. Den 9 januari 2011 gick bandet in på Svensktoppen med "Det här är bara början".


9 aug – Zekes
ZEKES bildades i januari 2009 av fem killar som träffats på Music and Production i Skara, en gymnasieutbildning som ligger till grund för deras ungdomliga sväng. Sedan starten har bandet jobbat hårt för att nå sitt mål med att locka fler ungdomar till dansbandsmusik och bli ett av Sveriges största dansband. Det tog de unga killarna ifrån Skövde en kväll för att bli Sveriges nya "dansbandsgunstlingar". När första avsnittet av på SVT i Dansbandskampen var slut så fullkomligt exploderade det med gratulationer och nya nyfikna fans. På måndagen efter programmet bokades bandet in över hela nästa år Zekes är just nu aktuella med debutplattan "En sån natt" som innehåller 15 låtar. Skivan består av schyssta covers och ett antal nya låtar skrivna av den svenska låtskrivareliten i dansbandsgenren.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar