onsdag 21 mars 2012

EARTH HOUR - När andra släcker, tänder vi...

ficklamporna och tar dig med på en spännande vandring genom ett mer eller mindre nedsläckt Borås.


Lördagen den 31 mars genomförs klimatmanifestationen Earth Hour runt om i världen. Manifestationen sker vid ett och samma tillfälle i hela världen. Vi på BoråsBorås vill vara med och uppmärksamma klimatförändringarna genom att delta i Earth Hour 2012. Vårt bidrag till Earth Hour blir en skulpturvandring där ni kommer att få följa med på en vandring utöver det vanliga i Borås City. Borås skulpturer kommer att visa sig från en annan sida och vi kommer att få lära känna verken genom får guide och med hjälp av våra ficklampor.

Det är många som på något sätt uppmärksamma Earth Hour framförallt genom nedsläckning så klart. Borås Stad släcker några s k ikonbyggnader i Borås. Du kan själv gå in och anmäla din insats som privatperson, företag, organisation, förskola eller liknande direkt hos WWF.

Så häng med på vandringen...
Vi samlas vid Kulturhuset lördagen den 31 mars, kl 20.20, med start vid stadens nyaste tillskott "Rädda Jorden". En perfekt symbol för kvällens arrangemang. Vi avslutar vår guidning med ett besök på Navet Science Center. Här kommer ni att få följa med in i mökrets lugn en stund och lyssna till varför Earth Hour arrangeras, vad som händer med vår jord och vad vi som människor kan göra för att förbättra vårt klimat.

Varje deltagare får varsin ficklampa (begränsat till 50 personer). 

Välkommen! Mer information lämnas av Emelie Larsson, Turistbyrån i Borås, tfn 033-35 70 90.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar