fredag 30 mars 2012

Ett annorlunda kollo - med modetema

2011 genomfördes Modekollo i textilstaden Borås med 23 ungdomar under fem intensiva dagar. Något alldeles unikt i Sverige och egentligen utan anknytning till det vi förknippar med kollo.

- Det är varken en skola eller kurs, snarare ett begrepp för att beskriva en sommar med inspiration och entreprenörskap inom mode, beskriver initiativtagarna Sarah Norving och Sebastian Kjersén.

2011 fick kollot stor medial uppmärksamhet och stöttades av stora textila aktörer i Borås, bl a Gina Tricot, nelly.com, Drivhuset, Marketplace Borås m fl.

2012 är det dags igen, men i större skala och i år är målet är at 90 ungdomar i tre gupper får chansen att utmana sig själva i mode, kreativitet och företagande, dessutom utökas den geografiska spridningen till att även innefatta Göteborg och Stockholm.

Är du ung, hungrig på att utveckla dina kunskaper inom mode och entreprenörskap? Läs då mer på modekollo.se anmälan startar i maj, hälsar Sebastian & Sarah.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar