fredag 2 mars 2012

Missa inte att se våra svenska junior VM-hjältar på Borås Skidstadion 7-11 mars 2012

Den 7-11 mars går Junior-SM i längdskidåkning av stapeln i Borås på Borås Skidstadion. En av Sveriges mest folkkära idrotter tar plats i vår stad. Och då måste vi ju bara tipsa om ett besök för att få en glimt av våra framtida stora längdskidåkare.

Flera av våra svenska junior VM-stjärnor kommer att vara med och tävla om SM-medaljerna. Cirka 300 startande per dag väntas. Bland gästerna och de tävlande kan vi stolt presentera silvermedaljören i sprint, Evelina Settlin (Hudiksvall) från senaste Junior-VM i Erzurum Turkiet.

Svenska damlaget i stafett, som också tog silver på Junior-VM i Turikiet, är anmälda till SM – redan nämnda Evelina Settlin samt Sofia Henriksson och Jonna Sundling. 
 
Våra svenska silvermedaljörer i stafetten på Junior VM i Turkiet tidigare i år

Och så har vi självklart våra duktiga killar från Junior-VM som också kommer till Borås och JSM. Bland annat Borås Sidklubbs egen Karl Johan Westberg, nästbäste svensk på Junior-VM, som givetvis kommer att visar upp sig på hemmabanorna.
 

Tisdag den 6 mars kl 17.30 invigs Junior-SM i längdskidåkning på Stora Torget i Borås. På plats är bland andra några av våra medaljörer från Junior-VM. Ett perfekt tillfälle för Borås, alla besökare och boråsare att framföra sina varmaste gratulationer till framgångarna under junior-VM och samtidigt önska dem välkomna till Borås.

Onsdagen den 7 mars drar tävlingarna igång och pågår fram till söndagen den 11 mars (dock tävlingsfri dag under fredagen den 9 mars). 
 
Borås Skidstadion
Det är gratis att besöka Borås Skidstadion och se våra framtida längdåkningsstjärnor tävla. Speaker under dagarna är Per Forsberg från TV- och radiosporten. Missa inte detta unika tillfälle! Läs mer om hela programmet under alla dagar här>>
 
Text: Zorka Vukobrat och Frida Nilsson
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar