söndag 25 mars 2012

Ta del av det "entreprenöriella bubblet"...

Onsdagen den 21 mars medverkade jag på en satsning för unga kallat Idéfestivalen med tema mat och turism på Scandic Plaza i Borås. Idéfestivalen ska fokusera på att stimulera och utveckla ungas idéer, en arena där olika aktörer samverkar för att sätta igång det ”entreprenöriella bubblet” hos unga människor, med avstamp kring innovationer inom mat och turism. 


Det är Stiftelsen Entreprenörskap som bjuder in tillsammans med Vinnova och Tillväxtverket samt en rad lokala aktörer till en utvecklingsprocess där unga, 18-30 år, får möjlighet att utveckla sina idéer kopplade till mat och/eller turismbranschen. Under en utvecklingsprocess i tre steg kommer deltagarna att gå från idé och tankefrön till konkreta initiativ att jobba vidare med.

Evenemanget kommer att gå av stapeln på tre orter; Skara, Borås och Trollhättan, med tre utvecklingsträffar under kvällstid per ort.

På denna första träff fick vi en introduktion om Idéfestivalen, dess syfte och mål. Ett trettiotal personer medverkade, inklusive representanter från deras lokala partners där vi på BoråsBorås är en av dem. På plats var också några inspiratörer, entreprenörer som visade på hur de startat upp en verksamhet från noll och inget till något att kunna leva på. Alla med mat och turism som bas. Förutom detta fick vi genomföra EQuiz framtaget av Stiftelsen Entreprenörskap, en tävling som innehöll frågor exempelvis om betydelsen av olika ord såsom entreprenör, innovation och intraprenör. En spännande och intressant kväll som gav insikt i många bra frågor.

Nästa två träffar kommer hållas 28 mars och 4 april, även de på Scandic Plaza

Text: Erik Johnson


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar