torsdag 5 april 2012

Borås Djurpark firar 50 år

Det är nu 50 år sedan Sigvard Berggren startade Borås Djurpark med lejonet Simba. Det firas med en uppsjö av aktiviteter genom hela jubileumsåret. Det handlar om invigningar, tipspromenader, jubileumsutställning, födelsedagsfest, små och stora nykomlingar, Afrikansk temavecka med massor av överraskningar och mycket mer!

Hela säsongen kan du gå tipspromenad med historiskt tema och är du på plats idag (5 april) när den här bloggposten skrivs kan du uppleva invigningen av den helt nya älganläggningen. Sedan rullar det på med aktiviteter under hela säsongen, den 8 maj kommer en särskild jubileumstidning som bilaga i BT med såväl historiska inslag som aktiviteter och berättelser om hur en modern djurpark fungerar och sköts.


Träffa den nya giraffkalven
Foto: Borås Djurpark

Den 12 maj är den officiella födelsedagen för djurparken och då utlovas en massa happenings och aktiviteter. Då invigs också årets stora nyhet när man introducerar en helt ny art i parken och hyenaanläggningen öppnas upp. Utöver det så erbjuds ansiktsmålning till barnen och lejonet Leo som finns på plats i parken.

Under en vecka i augusti (11-19/8) blir det särskilt afrikanskt tema med dans, musik och särskild meny i djurparkens restaurang. Parken kommer också att erbjuda utökad information om Afrika, filmvisning m m.

Det ryktas också om att det under säsongen kommer bjudas på minisafari för barn, här är det dock fortfarande en del hemlighetsmakeri så vi ber att få återkomma till den punkten i ett senare skede.

Text: Anders Kihl

Passa på att besöka vår jubileumsutställning i Aphuset. En fotoutställning med bilder från djurparkens unika historia, från den dagen Simba kom till Borås och fram till idag.

Djurparken har påsklovsöppet dagligen under lovet och då har du chans att träffa den nya giraffkalven samt noshörningskalven Zuri. All information om Borås Djurpark och öppettider finner du på boraszoo.se

Kolla också gärna in vår bloggpost om zooliv i djurparken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar