fredag 27 april 2012

Fira Valborg i Borås

CC BY-NC-SA by EvaUppsala
Valborgsmässofirandet närmar sig med stormsteg och snart är vi inne i den härliga vårmånaden maj. Vi hoppas naturligtvis på härligt väder och att alla får ett härligt Valborgsfirande, här är några exempel på var du kan fira men visst måste det väl finnas fler ställen där man firar in våren? (har du fler tips så lägg gärna ett mail på evenemang@boras.com).

Valborgsfirande på Stora Torget
kl 17.30 parad från Knalletorget samt musik vid Rådhustrappan (Borås Kulturskolas Ungdomsorkester)
kl 18.00 Borås manskör
Våren hälsas välkommen av Hanna Bernholdsson, ordförande Borås Stads Ungdomsråd
Mer information hos Borås City

Valborgsfirande i Kinnarumma
Välkommen på knytkalas i Lundskullegården kl 18.00 då grillarna står tända. Brasan (invid kyrkoruinen) tänds kl 21.00 då också manskören sjunger in våren.
Mer information hos Kinnarumma byalag

Valborgsfirande/Majbrasa i Annelundsparken
Välkommen till Annelundsparken 20.00 då Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson vårtalar. Arrangeras av Immanuelskyrkan, Borås. Servering i Sturegården från kl 18.30.

Teknistkortegen
Den årliga kortegen som hålls mitt i centrala Borås är en tradition med anor tillbaka till 1920-talet. Eleverna på Sven Eriksonsgymnasiet tågar från skolan genom staden med start kl 18.45.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar