torsdag 26 april 2012

Pirr i magen och en adrenalinkick, TACK!

Vill du ha pirr i magen och en adrenalinkick då är Upzone äventyrspark något för dig.

Upzone erbjuder äventyr på hög nivå, ändå upp till 11 meter ovanför marken. Åk den 50 meter långa linbanan eller kasta er in i spindelnätet. Hjälp varandra att övervinna alla utmaningar och ha riktigt roligt tillsammans. Du börjar att klättra upp i stegen som tar dig till första plattformen i en utav våra fyra hinderbanor, nu börjar utmaningen, det är en lång svajig sicksackbro du måste ta dig över för att komma till nästa plattform, klarar du det, klarar du allt!


Den 30 mars öppnade återigen Upzone upp portarna till sin äventyrspark i Borås. Fulla av förväntan körde vi mot Knalleland och Upzone för att spendera de 2 närmsta timmarna i trädtopparna.

Vi startade med att läsa igenom säkerthetsvillkoren för att sedan fortsätta ut på gården för att ta på oss säkerhetsutrustningen. När sele, hjälm och vantar var på gick vi vidare ner till parken för att få instruktioner om hur vi ska gå tillväga i banorna och vilken säkerhet som gäll. Alla klättrare får börja med att visa på introzone att de förstått hur man ska gå till väga i varje moment.

I parken finns det 5st olika banor, Introzone, Funzone, Fitnesszone, Adventurezone och den allra högsta och svåraste riskzonen. Vi tog en bana i taget och ökade ständigt höjden och svårighetsgraden bit för bit och eftersom vi inte var några fegisar tog vi givetvis och testade på även riskzonen. Här kom verkligen pirret i magen.

På denna bana får du bl.a slänga dig ut från 11 meters höjd ut till ett nät och visa prov på din balans genom att gå på lina. Här får jag nog allt erkänna att man blev lite skakis mellan varven, men mycket nöjd att vi genomförde hela banan utan att bli ner firade.

I äventyrsparken finns det banor för alla, även de som inte gillar höjder. Börja med Funzone som är 1,5-2,5 meter hög. Personal finns ständigt på plats för hjälp.

Planerar ni svensexa eller möhippa eller varför inte ta med familjen på ett äventyr en söndag. Ring och boka för att säkra er plats eller gör ett spontan besök, finns det platser kvar är man välkommen att hänga på. Ni kommer inte att ångra er. En sak är säker, jag har inte gjort detta för sista gången, hit kommer ja komma fler gånger och jag hoppas att vi ses!

För mer information om öppettider och bokning, gå in på www.upzone.se eller ring 033-411741.


Text & Foto: Emelie Larsson

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar