måndag 23 april 2012

Sveriges största vandringsevent Linnémarschen goes international

Till helgen den 28-29 april går Linnémarschen av stapeln – Sveriges största vandringsevent och numera officiell medlem i IML Walking Association. ”Linnémarschen goes international” helt enkelt. Men vad betyder nu detta?
En hel del faktiskt!
Bland annat är det endast ett vandringsevenemang per nation som tillåts bli medlem i IML. Senast en vandring blev invald var 2009 då Yatsushiro City i Japan blev organisationens 25:e medlemsland med sin ”Kyushu International” tredagarsvandring. Linnémarschen är nu Sveriges representant och den 26:e medlemmen i IML Walking Association. Medlemskapet är något som både arrangören Hestra IF, Borås Stad och BoråsBorås arbetat med under flera år och anpassat både banor och organisation för att möta de internationella kraven.

Genom IML:s kontakter, register och vandringar har Linnémarschen marknadsförts i övriga medlemsländer världen över. Det finns vandringar som drar över 40 000 besökare. Redan i år väntas uppåt 1 000 utländska besökare till Borås och Linnémarschen.


För att bli en så kallad International Walker krävs det att du går minst 21 km både lördagen och söndagen. Det är först då som du kan få en stämpel i ditt vandringspass. Det är i vandringspasset som den internationella vandraren samlar på sina stämplar från IML-äventyr världen över. Självklart är det prestige att få så många stämplar som möjligt på så många olika marscher som möjligt. Och dessutom får man nya upplevelser och minnen för livet. Som avslutning av samtliga IML vandringar och som pricken över i:et delas medaljer under högtidliga former ut till deltagarna, olika valörer beroende på hur många vandringar deltagaren gått.

Våga ta utmaningen och bli en ”International Walker”.Snabbfakta:
- Startade 1976
- Sveriges största vandringsevenemang
- Banor mellan 5 – 42 km
- Start och mål Borås Arena
- Vandring sker bland annat i naturreservatet Rya Åsar

Banor:
Lördag - start kl 09.00
42 Marathon Walk (alla åldrar)
21 km Kype-Ymer (international walker)
10,5 km Kype

Söndag - start kl 10.00
21 km Rya-Åsar (international walker)
14 km Rya Åsar
10,5 km Viskan

Startavgifter direktanmälan:
42 km Marathon Walk 540 kr
Övriga banor: Vuxna 270 kr, ungdomar 210 kr

Text: Frida Nilsson, projektledare BoråsBorås AB


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

 1. Hello my name is Bert Odekerken from the Netherlands. This was my first walk in Boras. The walk was very nice and the weather was good.
  The startplace was very good and the food and drink.
  I come next year back to Boras
  Best regards
  Bert Odekerken

  SvaraRadera