fredag 25 maj 2012

Dags för en cykeltur i Borås?

Härligt väder och inte ett moln så långt ögat kan nå, ja kanske inte riktigt, men det härliga vädret inbjuder kanske till att ta en cykeltur längs med cykelvägarna i Borås eller runtomkring i närområdet.

Är man Boråsare och har en egen cykel så är det bara att ge sig ut och svänga förbi Turistbyrån och hämta en cykelkarta.

Har man ingen egen cykel så är man varmt välkommen till turistbyrån och hyra en över dagen eller varför inte upp till en vecka. Vi har upp till 10 cyklar för uthyrning och luft om du behöver pumpa.

På turistbyrån så delar vi gärna med oss av tips på lämpliga cyketurer, beroende på hur lång cykeltur du/ni har tänkt er. Cykelkartorna som vi har till försäljning kommer med kartor över besöksmål där man kan stiga av cykeln, sträcka på benen och ta sig en titt på omgivningarna.

Varför inte besöka Gyltas Grotta i Frufällan eller besöka Storsjön där det finns vackra omgivningar och vandringsleder. Där kan man också besöka stenformationen kallad ”predikstolen”. I Hedared så finns det en fin stavkyrka från 1500-talet att göra ett stopp vid. Tar man en längre tur kan man cykla på banvallen från Gånghester ända till Ulricehamn. Ja som ni ser så finns det mycket att se och det fina med cykelturen är ju att man får kondition på köpet.

Ta nu en cykeltur när våren och värmen äntligen är här. men glöm inte att ta med er regnkläder om det skulle komma en skur eller två.

Du kan också läsa mer om att cykla i Borås och ladda ner en cykelkarta över de centrala delarna och en översiktskarta hos Borås Stad.

Text: Birgitta Saunders


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar