onsdag 23 maj 2012

En spännande teaterhöst på Borås Stadsteater

Kanske är det lite att häda att prata höst så här när sommaren är i antågande, men vill ändå passa på att puffa lite för höstens teaterprogram på Borås Stadsteater. Det blir ett flertal spännande uppsättningar och dessutom rullar den populära soppteatern igång igen i Röda Rummet den 13 september.

En dag ska jag berätta om mamma - Lilla scenen, premiär 7 september 2012
SvD-skribenten och författaren Karin Thunbergs bok En dag ska jag berätta om mamma ligger till grund för en monolog som får premiär 7 september på lilla scenen.

Pjäsen behandlar ett vuxet barns upplevelse med en komplicerad barndom och om längtan efter försoning. Genom skådespelerskan Gunilla Rydholm-Eriksson får vi både mammans och dotterns historia.

Vi blickar in i mammans drömmar som ung och hur hon sedan blev snöpt i sin kreativitet. Som gammal fick hon samlarmani och byggde sin egen värld av sopor. Föreställningen spelas både på lilla scen och har möjlighet att turnéra i mindre lokaler i Sjuhärad.


Evigt Ung - Stora scenen, premiär 8 september 2012
40 år framåt i tiden sitter Borås Stadsteaters åldrande skådespelare tillsammans på äldreboendet och minns gamla succeér. Stadsteatern är nedlagd och ombyggd till ålderdomshem. Dramatikern Erik Gedeon har skrivit en hejdlöst rolig, men ömsint musikföreställning om åldrandet, livet som varit och döden som väntar.

- Just ålderdomen och döden är något som jag tycker att man skall skämta om, säger Erik Gedeon. Min moster Pella skrattar mycket åt döden och det är något som jag också vill lära mig.

Verket har gått som en löpeld mellan Europas teatrar. I Borås blir det premiär den 8 september.

Spöket på Canterville av Oscar Wilde - Stora Scenen, premiär 10 november 2012
Med familjeföreställningen Spöket på Canterville ger sig Stadsteatern in i skräckens värld!

Pjäsen är en bearbetning av Oscar Wildes bok som handlar om familjen Otis. De flyttar in i ett slott där det också bor ett spöke. Det visar sig att spöket är  slottets tidigare ägare, Lord Canterville. Han blir upprörd över att familjen Otis inte tar honom  på allvar, trots hans idoga försök att skrämmas.

Regissören och dramatikern Johan Huldt gör en egen dramatisering av Oscar Wildes klassiker. En scenversion som kommer att hämta stoff även ur Wildes övriga verk och ur hans liv.
Scenograf Rickard Andersson (tidigare scenograf för Tyra Sventon) utlovar kusliga miljöer i gotisk stil med suggestiva rödridåer. En njutbar skräckupplevelse för hela familjen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar