måndag 7 maj 2012

Vad händer i helgen?


Inget planerat till helgen? Du kan vara lugn. Den kommande helgen bjuder på många aktiviteter för alla åldrar. Här nedan kan du ta del av vad som händer.

World fairtrade-dag
12/5 är det World fairtrade-dagen som uppmärksammas över hela världen. Självklart uppmärksammas den även på Stora torget! Mellan 09:00-15:00 arrangerar studieförbunden kulturdag. Tillsammans med Sensus och RKUF bjuder de på Fairtrade-märkta produkter och informerar om Fairtrade.

Vårloppis på Stora Torget
Stora torget bjuder på vårloppis. Mellan 10:00-16:00 kan du komma och fynda bland massor av saker. Pengarna går oavkortat till Reumatikerföreningen i Borås verksamhet.

Tipspromenad i butiker i Borås City
Lördag den 12/5 kan du gå på tipspromenad i butiker i Borås City. Frågorna finns utplacerade i 10 butiker och du har chansen att vinna fina priser! Starten går vid Stora torget Butiker som deltar 12/5 är: Hjärterum, The Body Shop, Cervera, Midos, Flowers, Buketten, Teamsportia, Bagorama, Ord & Ton, Indiska
Priser man kan vinna: Första pris: 2 000 kr att handla för i Borås city
Andra pris: 1 000 kr att handla för i Borås city
Tredje-femte pris: 500 kr att handla för i Borås city

Borås Superstars
Kändisarna från dokumentärserien Borås Superstars besöker Stora Torget på lördag. De pratar, svarar på frågor och skriver autografer till den som önskar.
Mellan 12:00-14:00 befinner de sig på torget!

Folkbildnings kulturkalas
Borås studieförbund och deras olika samarbetsföreningar kommer till Stora torget på lördag. De svarar på dina frågor och du kan ta reda på vad de har att erbjuda. Det finns även en scenvagn på plats så studieförbunden bjuder på uppträdande.

SM- Crosskart
Det kommer att bli en fartfylld helg på Gäddered när SM i crosskart avgörs. Dessutom kan du se på Sprintcupen och VMX i motorcross. Tävlingarna startar 11:00 båda dagarna. 100 kr/person för SM i crosskart.

SM-cheerleadning
Boråshallen bjuder på SM i cheerleadning. Det blir en spännande dag när det ska avgöras vilket lag som ska representera Sverige i nästa års VM.
Biljetter genom Turistbyrån 033- 355 355 eller på ticnet.se

Veckans händelser kan du läsa HÄR
Vill du veta vad som händer mer? Gå in på http://www.vastsverige.com/sv/boras/Evenemang/Evenemangskalender/                                                                                                           Text: Martina Weiland

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar