torsdag 14 juni 2012

Här firar du midsommar i Borås

Kanske är midsommar den allra bästa högtiden av dem alla? Den svenska naturen står i full blom, nätterna är långa och ljusa och ändå står sommaren fortfarande lite inför oss. Här får du lite tips på var du kan fira midsommar i Borås.

Vill du hålla till i de centrala delarna av Borås är det traditionella midsommarfirandet i Ramnparken så klart ett givet tips, här startar firandet kl 13.00 då också Borås Museum och Kafé Gästgivaregården har öppet. Kl 14.30 blir det dans kring midsommarstången, 15.00 uppvisning av Borås hembygdsgille och därefter återigen dans kring midsommarstången kl 15.30. Då har du dessutom chansen att beskåda Frispel i Ramnaparken.

Det finns massor av ytterligare midsommarfiranden och har vi missat något tar vi självklart tacksamt emot tips här på bloggen, på facebook eller via evenemang@boras.com

- Midsommarfirande och schyst häng hittar du vid Almenäs, där firandet börjat kl 14.00 och Almenäs Café och kök har öppet hela dagen fram till kl 17.00.

- Midsommarfirande i Toarp/Dalsjöfors vid Hjortryds hembygdsgård med start kl 15.00.

- Midsommarfirande i Ekhagen från kl 15.00.

- Midsommarfirande i Sandhult från kl 14.00.

- Vid Hofsnäs startar man firandet kl 14.00 och här har också Herrgårdscafét öppet med servering av sill och potatis samt hembakta jordgubbstårtor.

- I Rångedala kan du fira midsommar vid hembygdsgården från kl 14.00. Hjälp gärna till att klä stången från kl 09.30.

- Vid Sjötorp i Äspered blir det midsommarfirande kl 14.00.

- I Seglora firas midsommar vid hembygsgården kl 15.00.

- Vid vackra Solviken kan du fira midsommar från kl 15.00 och kanske även ta ett dopp om vädret blir fint.

- I Kinnarumma firas midsommar vid hembygdsgården Flenstorp med start kl 11.00.

- I Dannike blir det dans kring midsommarstången vid hembygdsgården från kl 14.00.

En komplett listning över alla firanden (som vi känner till) i Borås finns i vår evenemangskalender.

Skulle det vara så att du får långtråkigt eller alls inte gillar högtidsfirande kan vi upplysa om att Borås Djurpark och Quality Outlet Åhaga är öppet som vanligt under hela midsommarhelgen.

Text & Foto: Anders Kihl


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar