måndag 18 juni 2012

Vi bevakar Sommartorsdagarna® i sociala medier

Jag och Maria är de första Sociala-medie-korrarna på Sommartorsdagarna® 2012. För några dagar sedan startades twitterkontot @sommartorsdagar och plötsligt kom en spännande tweet:


Man får väl i ärlighetens namn säga att varken jag eller Maria behövde "söka" genom att skicka in en motivering. Snarare blev vi headhuntade av Borås Citys Anna Liljenby (@aliljenby) för uppdraget att dra den första kvällen, med Loreen den 28 juni. Varför? Förhoppningsvis för att vi båda är hyggligt vana att använda sociala medier i allmänhet och twitter i synnerhet, såväl privat som i våra respektive yrkesroller. Man får väl säga att det var rätt roligt eftersom Maria redan hade bloggat om det.

Vad är då vårt uppdrag? Tja ganska fritt skulle jag nog vilja påstå, men vi lovar att sätta ribban högt. Vi kommer att finnas backstage under den första kvällen och självklart kommer vi twittra, facebooka och leverera bilder och reflektioner. Förhoppningvis hinner vi också med en och annan bloggpost före, under och efter. Troligtvis blir det fokus på twitter och då på taggen #sommartorsdagar (du som är van vid twitter vet precis hur man följer en hashtag, för er andra rekommenderas twingly) eftersom vi kommer att twittra från våra respektive privata twitterkonton.

Självklart vore det också superkul om vi får lite inspel från dig som står i publiken, sitter på någon uteservering eller någon annanstans för den delen. Vi kommer göra vårt bästa för att hinna svara på frågor, retweeta andra och förmedla hur det ser ut backstage.

Så här följer du den alltså den första torsdagen i sociala medier:
- Självklart via @sommartorsdagar
- Via Marias twitterkonto @mirrys och @borasbloggarna
- Via mitt twitterkonto @kihlanders
och på hashtaggen #sommartorsdagarna för att följa fler som twittrar. Givetvis kommer också Borås Citys facebooksida att uppdateras med inlägg från Sommartorsdagarna®. Det är väl heller inte helt otänkbart att det blir något inlägg på borasbloggarna.se (som är Marias blogg - UPPDATERAT: Maria bloggar om det här) och här på boras.com-bloggen.

Boråsbloggar Maria
(@mirrys och @borasbloggarna
på twitter)
Men du kan också bli Sommartorsdagskorre!
Vi kör alltså bara torsdagen den 28 juni, sedan är det dags för någon annan eller två att ta över nästa torsdag och så vidare. Så än finns det chans, på 140 tecken ska du med en tweet till @sommartorsdagar motivera varför just du ska bli vår efterträdare och fortsätta hålla fanan högt. Ta chansen att komma backstage och ge din bild av nästkommande torsdagskvällar.

Text: Anders Kihl
(@kihlanders på twitter)-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar