tisdag 3 juli 2012

Nya utställningar på Abecita Konstmuseum

Inför semestertider bjuder Abecita Konstmuseum på två sprillans nya fotoutställningar. Det är Bruno Ehrs med Memories of och Jan Grahn tillsammans med Tore Hagman på temat naturnära fotografi. Abecita ligger perfekt i Knalleland och passar utmärkt för en paus i shoppandet, som komplement till Djurparksbesöket eller för ett längre mer djuplodande besök naturligtvis om du vill se hela den permanenta utställningen.

Båda utställningar pågår under tiden 5 juli till den 9 september och på kvällen den 5 juli bjuds det på vernissage kl 18.30. Under perioden finns också Richard Hamiltons mästargrafik samt Hasse Perssons Made in U.S.A att beskåda. Museet har öppet tisdag-söndag, hela sommaren.

Bruno Ehrs – Memories of
Med sina egna barn som modeller har Bruno Ehrs återskapat sinnesstämningar från sin egen barndom. En serie finstämda bilder, de flesta diptyker, som säkert kan väcka även andras minnen.

– Det handlar om minnen från min barndom, sinnesstämningar som jag har velat återskapa. Bruno har jobbat med sina "minnesbilder" under sammanlagt fem år, och upprinnelsen kom när hans idag nyligen utflugna söner, Olof och Erik, var små. – Jag kände igen mig så väl i deras rörelsemönster, kroppsspråk, sätt att vara. Men som du ser handlar det inte om barn som springer omkring med en hammare i handen och leker, utan just om detta med stämningar. Ögonblicken, ljuden, stämningslägena, stunderna jag minns jag mådde bra i.

Projektet är gjort i svartvitt och nästan alla bilder presenteras
som diptyker där döda träd kompletterar barnen.
Utdrag ur en intervju av: Jan Almlöf – Tidningen FOTO 2011

Jan Grahn & Tore Hagman - naturnära fotografi
Grahn och Hagman har tidigare haft flera gemensamma utställningar. Senast på Dalslands Museum. Nu sammanförs de på nytt. De har inspirerat varandra genom åren och är som fotografer och föreläsare välkända.

Inte minst av de naturintresserade. Utställningen omfattar närmare ett hundratal bilder. Som titeln antyder står bilderna på ett eller annat sätt nära naturen utan att alla därför kan betraktas som rena naturbilder. Såväl färg- som svartvitfotografin är representerad.

Jan och Tore kommer att närvara vid vernissagen men kommer även ha en fotokväll den 6 september, då de kommer att kåsera till var sin kortare bildvisning.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar