fredag 20 juli 2012

Textilb(r)yggeriet – En rolig sommaraktivitet i textil- och modestadens tecken!Med rykte om att Borås är en textilstad, så passar det väl utmärkt att kunna få vara sin egen designer för en dag. Gör om eller skapa nytt. Man har nu möjlighet att vara kreativ och skapa egna plagg eller något annat textilt. Kanske kan den där gamla tröjan som hänger i garderoben bli en snygg kjol? En annorlunda och rolig aktivitet för den enskilde eller kompisgänget.

Nordisk designskola står bakom idéen och Ingrid Grankvist, designer på Nordisk Designskola berättar här om bakgrunden till Textilb(r)yggeriet:


”I stort sett föddes idén ur det projekt vi gjorde ihop med Gina Tricot i februari i år, då Gina skickade hit 4500 plagg som blev ca 2000 nya plagg efter att våra studenter haft workshop och gjort om dem i två veckors tid. Överskottet av plagg som inte blev omgjorda skänkte Gina Tricot till oss, och vi själva och våra studenter gick och sneglade lite på dem och ville gärna fortsätta göra om.. Och göra mer… och idéerna tog liksom inte slut, bara för att projektet gjorde det. Då tänkte vi att det måste ju vara fler än vi som tycker detta är roligt att hålla på med!

Så började vi fundera på hur vi kunde göra en bra grej av detta. Vi har ju en ateljé med maskiner, tryckverkstad etc, varför inte använda den? Vi tar några hundringar för att täcka el och förbrukningsmaterial, blir det något överskott går det till skolan och studenterna och samtidigt kan människor som vill ”remakea” komma hit och få guidning och hjälp i sitt skapande. Vi vill gärna locka både dem som redan pysslar och grejar mycket hemma, men även de som är nybörjare och inte vet hur de ska gå till väga riktigt.

Det finns en riktigt skön tillfredställelse i att ta fram ett plagg ur garderoben och kunna säga ”jag har gjort den själv” när någon ger en komplimang."

Varje torsdag i augusti kommer Textilb(r)yggeriet att ha sin verksamhet. Varför inte ta en heldag med kompisarna? Börja med Textilb(r)yggeriet och ta er sedan ut och roa er på Sommartorsdagarna®. Bokningar görs på Borås Turistbyrå 033-35 70 90 el. 033-355 355-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar