måndag 2 juli 2012

Vi kollar in Aladdin - Tågets sommarspel


Det finns bara 12 tillfällen att få se Kulturföreningen Tågets uppsättning av Alladin – en föreställning regisserad av Jonas Zughaft och inspirerad av sagan Tusen och en natt.

Vi besökte premiären och blev förförda av en musikalisk teater med spänning, humor, skådespelartalanger, ljus-, rök- och ljudeffekter.

Det handlar om den fattiga pojken Alladin som jagas av Sultans mannar på marknaden, okända släktingar dyker upp och med ett fantastiskt skådespel får hon Alladin och hans mamma att tro att de kan bli rika! Och under letandet efter skatten så hittar de lampan – och vi får träffa anden! Anden som kan uppfylla alla önskningar.

Och samtidigt smider Sultans undersåtar planer på att ta över makten genom att gifta bort Sultans vackra dotter Jasmine. Men så träffar hon Alladin och kärlek uppstår….

Under drygt 2 timmar + paus där man får träffa alla skådespelare och till och med handla i bazaren blir vi underhållna och glömmer bort både tid och rum.

Med 30 personer på scen, och ibland alla samtidigt, blir det härligt tufft och tight på scenen.

Text och foto: Helena Alcenius


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar