onsdag 1 augusti 2012

Äventyr på Lillängen - barnteater i augusti

Barnteater brukar vara otroligt populärt bland de yngre, kanske är det i dag lite som tecknat var för en annan under uppväxten. Det var inte tillgängligt överallt hela tiden och blev därmed mer spännande och exklusivt. Min upplevelse är ändå att Borås begåvats med en hel rad entusiastiska teatersjälar som satsar på barnteater och att vi förhållandevis ofta har chansen att uppleva spännande, kul och givande föreställningar.

För ett tag sedan twittrade Dennis Claesson backstage på Sommartorsdagarna, det visade sig också att Dennis är ansvarig för ett par kommande barnteaterföreställningar på Hemgården under augusti.

Dramafabriken tillsammans med Hemgården sätter upp "Äventyr på Lillängen"med sex föreställningar under augusti (11/8 kl 14.00, 12/8 kl 13.00 och 15.00, 18/8 kl 14.00 samt 19/8 kl 13.00 och 15.00).

Vad handlar föreställningen om Dennis?
Du får uppleva en 1800-tals by med dofter utav nybakat bröd, ljud utav barn som leker barfota på torg och gator där solen alltid lyser. Men allt är inte så frid och fröjd, för när Tom flyttar in i by, börjar det försvinna saker utav byborna. Kan det vara tjuvar eller banditer? Byborna börjar misstänka att det är Tom, ända fram till när borgmästarens krona försvinner, mer avslöjar jag inte säger Dennis.


Jag hörde något om marknad innan föreställningen?
Javisst, det blir en upplevelse för hela familjen, här kan du en halvtimme innan föreställningen köpa saker från dom små marknadsstånden, leka lekar som på 1800-talet, smaka på nybakade bullar från konditorn m m fortsätter Dennis.

Så är ensemblen redo och taggade för premiär?
Nästa vecka har vi våran sista repetition och på eftermiddagen ett genomdrag, då kommer även Kult Kompaniets teaterskola under ledning utav Mimmi Fasth komma dit med sina teaterelever och kolla hur en repetition går till. Vi använder oss utav mycket ljudeffekter så det blir en hel del repande för att få dem att passa in till skådespelarna. Skådespelarna samt vi bakom scen är riktigt taggade, det är första gången många utav oss gör en större barnteater, vi är ofta vana vid att göra ungdoms- och vuxenteater, så det blir lite annorlunda, säger en leende Dennis.

Text: Anders Kihl
Och biljetter, Dennis?
Teatern är rekommenderad för barn över 2 år, biljetterna kostar 50 kr och föräldrar går gratis. Så hjärtligt välkomna. Det går också fint att förboka biljetter genom att skicka namn, datum, tid, antal biljetter samt ditt telefonnummer till dramafabriken@gmail.com avslutar Dennis.

I rollerna 
Tom - Hugo Mellstedt, Ida - Sofia Hedlund, Berättaren - Jennifer Björklund, Bagare Agnes - Linnea Larsson, Skomakare Jörgen - Ida Ölander, Borgmästarn - Janoch Taikon, Smeden Evert - Dennis Claesson, Konstalpen - Felicia Paavilainen, Godishandlarn Flora - Josefin Hagabo Petterson, Törja - Maja Landin, Tove -Myra Pernvall, Tess - Edna Saciragic och Tidningsflickan Kerstin - Matilda Daun


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar