tisdag 21 augusti 2012

"Nya" Ryavallen växer fram inför Friidrotts-SM 2013


Dags för en gästbloggare igen, den här gången är det den nytillträdde SM-generalen Kristine Josephsson som berättar lite om Friidrotts-SM 2013 i Borås och vägen dit. Häng med!

"As we speak" läggs de nya banorna på friidrottsarenan Ryavallen. Därefter ska läktare, kringytor samt all teknik byggas om och förberedas inför kommande års evenemang - först ut är Friidrotts-SM 2013.

Ryavallen byggs om för ca 16 miljoner och får åtta nya röda banor, dubbla längdhopp och stavhopp. Allt för en internationell anpassning av arenan. Ny ståplatsläktare och nyrenovering av huvudläktare med nytt ljud och tidtagningssystem sätts in. Kringytor snyggas till för att få total helhet mellan Borås Arena och Ryahallen då de ligger i direkt anslutning till varandra.

Ryavallen invigdes den 17 augusti 1941, då för både fotboll och friidrott. Efter Borås Arenas invigning under 2005 är Ryavallen i huvudsak avsedd för friidrott. IK Ymer har bland annat varit med och arrangerat Junior-SM 1986, Stora SM 1989 och Junior-SM 2001 samt flera stora Grand Prix galor, senast 2004.

Genom nyrenoveringen får Borås en av Sveriges modernaste friidrottsanläggningar med friidrottshall intill. Detta gör att Borås och IK Ymer sätts ordentligt på friidrottskartan som bra evenemangsstad. Efter Friidrotts-SM 2013 ser vi fram emot Lag SM under SM-veckan 2014 och eventuellt ett Junior EM 2017.

Vi drar till Stockholm
Under kommande helg kommer en delegation från Borås att vara i Stockholm för årets SM-tävlingar. Vi kommer att ett Boråstält där vi presenterar 2013-års tävlingar och erbjuder gäster att tävla om ett finfint övernattningspaket i Borås. Självklart har vi valt friidrottsspelet London 2012 som tävlingsmoment.

Följ Friidrotts-SM 2013 fram till tävlingarna
Vill du hålla dig uppdaterad om allt som händer fram till tävlingarna i Borås 2013 föreslår vi att du går in och gillar vår facebooksida (självklart är vi även tacksamma om du hjälper till att sprida sidan, och eventet). Vill du hellre ha uppdateringar i din mail kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev. All information om tävlingarna finns också på friidrottssm2013.se.

Hjälp till under tävlingarna
Text: Kristine Josephsson
Före och under tävlingarna 2013 går det åt mycket folk på funktionärssidan och arbetsuppgifterna är varierande och många. Redan nu kan du anmäla ditt intresse för att medverka som volontär under tävlingarna - en unik chans att uppleva ett stort mästerskap på riktigt nära håll.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar