fredag 14 september 2012

Evigt ung - feelgoodföreställning på Borås Stadsteater

Borås stadsteater är nedlagd och ombyggd till ett ålderdomshem. Stadsteaterns före detta skådespelare är nu alla 40 år äldre och pensionärer. De sitter på ålderdomshemmet och inväntar döden samtidigt som de minns de härliga tiderna då de arbetade tillsammans på teatern. De minns sina gamla roller i tidigare uppsättningarna som de gjort. Med mycket sång och humor förgyller de sin tillvaro på äldreboendet tillsammans.

Deras sjukvårdare som tar hand om dem ser inte längre deras potential utan tycker att de är gamla och deras tid på jorden är på väg att ta slut. Men när katten är borta dansar råttorna på bordet som det gamla ordspråket säger och precis så är det även här. De gamla arbetskollegorna sjunger och dansar så snart vårdaren har lämnat rummet. Tillsammans livar de upp sin tillvaro och ser glädjen hos varandra.

Text: Emelie Larsson
Evigt ung är en rolig och lättsam teater. Flera av musikinslagen känner man igen och publiken hänger med och klappar tillsammans med teatergänget på scen. Evigt ung är en teater utan vidare mycket handling, men som ger en feelgood känsla när man lämnar salongen. Även om man inte är en teaterfantast är denna uppsättning även något för denne.

Evigt ung är en musikkomedi, av Erik Gedeon och hade premiär den 8 september och pågår fram till den 27 oktober. Biljetter köper du på Borås Stadsteater, 033-353535, Borås Turistbyrå, 033-355 355 eller ticnet.se.

GP skriver om föreställningen här och BT har den här.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar