söndag 9 september 2012

Tankar kring en miljövecka

Det är klart man vill vara en god miljövän, men ibland blir det mycket och man vet inte riktigt var man skall börja!

Använd den kommande miljöveckan i Borås som en inspirationskälla, delta i några av alla de aktiviteter som erbjuds så kan du efter det bestämma var ditt fokus på miljöförbättringsarbetet ska vara.

Thriller om genmanipulerat kött
På Röda Kvarn visas filmen Bullhead, en kriminalhistoria inspirerad av mordet på en veterinär i Belgien och handlar om illegalt hormonbehandlat kött. Måndag och tisdag kl. 19.

Lämna ditt ekologiska handavtryck
Att köra bilen på mindre bränsle är ju inte bara en vinst för miljön- det märks även direkt i plånboken. måndag-torsdag kl. 11-19 i Kulturhusets entré får du prova ecodrivingsimulator och få råd om energi, mat och miljö.

Miljögalan
Miljö måste ju inte vara tråkigt och torrt. På Folkan blir det miljögala med underhållning och Christer Fugelsang på scen. Årets miljöhjälte hyllas och kanske kan ge tips och inspiration till oss andra.

Från toppen på Ackumulatortanken
Ta med kameran när du gör studiebesök på Ryaverken och lär om hur avfall blir fjärrvärme. Förra året var det kö – så kom i tid. Kl 15-19 på Ryaverket.

Shopping, swopping och soppa
På fredag hänger vi på Stora Torget. Där blir det loppis, auktion, cykelservice med mera.

Kretsloppet
Det går att efteranmäla sig till Kretsloppet och delta i löparfesten med 5000 andra. Man kan stavgå, jogga eller springa 5 eller 10 km. Orkar man inte springa uppskattar säkert löparna att man står längs banan och hejar!

Navet har öppet hus och fri entré hela dagen på söndag. Missa inte utställningen Den hållbara staden.

När vi sen står på söndagkväll kl. 21 och ser på ackumulatortankens ljusshow, så kan vi reflektera över vad just jag skall göra för att leva både enklare och snällare för miljön. Kanske dags för ett miljölöfte – att hålla till nästa års Kretsloppsvecka!

Hela programmet för veckan hittar du på boras.com

Text: Helena Alcenius


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar