onsdag 10 oktober 2012

Höstlov i Borås, 2012

Trött på höstrusket och sugen på att hitta på något kul? Under vecka 44 har skolorna i Boråsregionen höstlov och det erbjuds en hel rad med riktade aktiviteter för de yngre, dessutom har de flesta större besökmålen extraöppet under lovet så passa på att göra en utflykt till Borås med hela familjen.

Vill du uppleva staden på bästa sätt, syr du ihop ditt besök med något av våra förmånliga paket med boende, frukost och entréavgiften till besöksmålen förbetalt.

Borås Djurpark - lovöppet 29 okt-4 nov
Passa på att besöka djurparken när det är lite lugnare, under lovet har man öppet dagligen mellan 10-16. Parken är fantastiskt vacker i höstskrud och det är en perfekt årstid att ta med sig en picknickkorg och värma sig i någon av parkens många grillstugor. Med fördel bokar du ett paket med härlig övernattning på hotell eller ser till att köpa biljetter i förväg genom djurparkens hemsida.


Stadsparksbadet har man så gott som alltid öppet, lovet är självklart inget undantag. Man utökar dessutom med roliga aktiviteter och kör tävling i vattenrutschbanan under måndag, onsdag och fredag kl 09.30-11.00. Den stora populära studsmattan finns på plats i bassängen måndag-fredag kl 10.00-18.00. Självklart kan du sy ihop ditt besök med ett badpaket som inkluderar boende för hela familjen eller varför inte kombinera med ett djurparksbesök och boka hotell samt entré till både bad och djurpark på ett bräde.

Även Borås Simarena arrangerar ett flertal aktiviteter för barn och ungdomar i samarbete med SK Elfsborg under lovveckan. Det blir bland annat märkestagning, grundkurs i crawl och en hel massa roliga tävlingar. Hela programmet för simarenans aktiviteter genom denna länk.

Navet Science Center är en fantastisk plats som barnen älskar. Här har man chans att kombinera lek, glädje med lärande på ett unikt sätt. Vi kan lova att även du som vuxen hittar dina favoriter på Navet. Under hösten sker en större ombyggnation av Navet, vilket medför att vissa avdelningar är avstängda, istället fyller man upp med särskilda teman under perioden. Navet har öppet dagligen 27/10-4/11 mellan kl 10.00-16.00. Givetvis kan du maxa ditt Boråsbesök med boende, entré till Navet, Djurparken och Stadsparksbadet.

En riktigt skön happening för den hästintresserade under lovet är Änglahoppet 2012 som i år även inkluderar ponny-SM. Tävlingarna håller på i Borås Ridhus mellan den 31 oktober till 4 november och väntas locka massor av hästtokiga besökare.

Vill du ha en riktig adrenalinkick kan vi rekommendera att kombinera djurparksbesöket med att hälsa på hos Upzone Äventyrspark som har öppet under helgerna för bokningar även under höstlovet. På deras hemsida finner du aktuella tider samt bokningsmöjligheter.

Är du och/eller familjen sportintresserad kanske en match i basketligan kan vara något? Dessutom har du chans att se de två avslutande hemmamatcherna för IF Elfsborg på Borås Arena under höstlovet. Den 29 tar men emot Gefle samt den avslutande matchen den 4 november mot Åtvidaberg.

Alla helgonaspök på Borås Museum brukar vara en succé bland kidsen och i år upprepar men evenemanget. Den 30 och 31 oktober har du chansen att få ditt lystmäte av spökberättelser och vandring bland stugorna i Ramnparken.

Dessutom kompletteras höstlovet med filmer på Bio Röda Kvarn samt en rad kulturaktiviteter för barn.

Du hittar samtliga höstlovsaktiviteter i vår evenemangskalender för höstlovet och titta in då och då för att se om de dykt upp flera spännande evenemang. Givetvis händer det även saker som är mer riktade till vuxna - i vår generella evenemangskalender på boras.com hittar du alltid allt kul som händer och följa oss gärna på facebook för att hålla dig uppdaterad om vad som händer varje vecka. Vill du tipsa om ett evenemang vi missat? Gör det på evenemang@boras.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar