torsdag 11 oktober 2012

Mat - min passion i livet

Mat och att äta er en av mina stora passioner i livet. Att läsa kokböcker och inspireras av matlagningsprogram gör mig lycklig, inte konstigt då att man blir löjligt glad när man får veta att Åhaga ska ha matmässa. Det lovas att det här ska bli höstens mest smakfulla mässa och den kommer gå av stapeln fredag och lördag den 19 och 20 oktober, då är alla välkomna att SMAKA PÅ ÅHAGA.

Mässan kommer ha mängder med utställare. Här kommer man att ha möjlighet att smaka och köpa strutskött, kaffe, te, marmelader, ost, honung, senap, bröd, korv, choklad, lakrits,lemonade, cider, öl bröd, lammkött, ägg, saft, skorpor, tunnbröd, kryddor, charkuterier, kalvdans och mycket, mycket, mycket mer.

Närproducerat och ekologiskt är något som ligger i tiden och blir större och större, något som jag tycker man ska uppmuntra. Därför är det extra kul att Sjuhäradsmat kommer finnas på plats för att lyfta fram närproducerad mat av hög kvalitet. Hos flera av de här handlarna har jag handlat förr och jag säger bara, sååå mycket gott!

Det är inte bara mat man kommer kunna smaka på utan mängder av gott vin och öl från producenter från hela världen. Borås tidnings vin expert Bengt Johansson kommer att finnas på plats för att dela med sig av sina vinkunskaper. För att kunna provsmaka alkohol köper man häften med smak-kuponger och betalar med en eller flera beroende på vad man vill dricka. Här får man allt köpa på sig ett par häften.

Den som gillar champagne och ostron kommer att bli riktigt lycklig då Åhaga kommer att erbjuda två sorters ostron och fyra särskilt utvalda champagner i sin egen champagne och ostronbar. Själv föredrar jag tillagade ostron men champagnen ska inte vara några problem att få ner.

Text: Marita Curran
Medan man dricker och äter har man också chansen att se och lyssna till både kockdueller och föreläsningar. Själv har jag siktat in mig på Carl-Jan Granqvist som ju är en gourmé och livsnjutare av högsta rang.

Så här funkar det:
Entré: 150 kr I entrén ingår inträde, föreläsningar samt ett scenprogram. Provsmakning av vin betalas med smak-kuponger. Häften säljs på plats på Åhaga.

Kupongerna är värda 15 kr styck och provsmakningarna betalas med en eller flera kuponger. Övriga icke alkoholprodukter betalas med kontanter. Vinprovarglas finns att köpa eller hyra på mässan.

Mässans öppettider:
Fredag 19 oktober 13.00 – 20.00
Lördag 20 oktober 11.00 – 18.00

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar