torsdag 25 oktober 2012

Show Up Fashion Award 2012

Show Up Fashion Award är en nationell modetävling som torsdagen den 25:e oktober arrangeras för tredje året i rad. Syftet är att ge nystartade företag och lovande designers en möjlighet att på riktigt komma gång med sina karriärer.

 – Tävlingen finns till för att ge unga talangerna en arena att synas och uppmärksammas på, att hjälpa dem att boosta deras karriär, säger Nelly Hayek som är näringslivsutvecklare på Borås Stad.

Alla som vill och känner att de har lust och talang är välkomna att skicka in sina bidrag. Bidragen gås sedan igenom av en noga utvald jury med många års branscherfarenhet och kunskap. Juryn hjälps åt att plocka ut fem finalister som sedan får chansen att visa sina kreationer på en modevisning.

– Under tiden för modevisningarna får juryn även möjlighet att ställa frågor och prata med finalisterna. Allt för att försöka skaffa sig en uppfattning över hur de är som personer när det kommer till företagsamhet och inställning, hur mycket de verkligen vill det här.

För även om kreationerna skall tala för sig själva är de personliga dragen bakom kläderna också viktiga för att man ska vinna det åtråvärda priset. Att vara en entreprenör är viktigt för att lyckas inom klädbranschen, något juryn tagit fasta på.

– Men juryn bestämmer inte riktigt allt, under finaldagen får även publiken säga sitt genom röstning. De får precis som juryn chansen att ställa frågor till alla finalisterna, vilket ger även publiken en chans att se vem designern verkligen är.

Priserna går i år också i företagsamhetens tecken. I förstapriset ingår bland annat företagshjälp från TEKO, en ny grafisk profil från reklambyrån Mecka, medlemskap i Marketplace Borås samt en kontorsplats i Fashion Gallery som samtidigt erbjuder en försäljningsmöjlighet direkt till kund. Men det kanske mest spännande är att de vinnande outfitsen produceras i 600 exemplar och säljs under egen label på Nelly.com.

– I år har vi verkligen satsat på priser som stöttar företaget. Man vinner ett företags-kit kan man helt enkelt säga, avslutar Nelly Hayek.

KONTAKTPERSON:
NELLY HAYEK
(näringslivsutvecklare & projektledare Show Up Fashion Award)
033-35 71 33


Välkommen till Borås - dagens och morgondagens textilstad
Det håller på att hända något i textilstaden Borås. Saker förändras, uppdateras och uppfinns. Det som startade med textilmogulen och postorderundret har idag genererat företag och nätverk så som Gina Tricot, Nelly.com, Fashion Gallery och Textilhögskolan. För att bara nämna några.

Det är en ny stad som med hjälp av gammal kunskap och stolta traditioner håller på att växa. En textilstad som inte bara lever på det förgångna utan snarare blickar mot framtiden. Smarta textiler och kreativitet möter mångårig kunskap, entreprenörskap och företagsamhet.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar