fredag 19 oktober 2012

Slutet är här!

En av landets mest uppmärksammade konstnärer gör nu sin första stora separatutställning på ett museum. Utställningen innehåller tidigare höjdpunkter men visar främst var Helene Billgren står idag. Billgren är känd för sina fräcka teckningar av en uttalat feminin sfär; korta kjolor, kurvor och läppstift. I de senare färgrika målningarna känner vi igen de unga kvinnorna, men nu befinner de sig i stora drömska landskap.

Konstnärskapet har från början också handlat om föremål - accessoarer, kläder, husgeråd, prydnadsföremål, loppisfynd — som konstnären genom sinnrika ingrepp och korsningar förvandlat till konst.

"Jag blir kär i mina målningar när de är klara. Då gullar jag med dom, tittar från olika håll, tänker och är glad och hänger upp på väggen. Detta håller jag på med i någon dag eller två. Därefter får målningen vila mot väggen, bak och fram, och tas bara fram för att kolla att allt ännu är OK. Någon detalj kan bli refuserad eller förbättrad. Efter att tavlan har fått sin nya plats vid väggen är det dags för mig att gå vidare och söka en ny kärlek." (text ur boken Den andra vägen, Albert Bonnier förlag 2011)

Vernissage och bokrelease lördag 20 oktober
Utställningen invigs kl. 14.00. Bokrelease för Sveriges Allmäna Konstförenings årsbok om Helene Billgrens konstnärsskap.

Fri entré till museet under vernissagedagen.

Mer information på Borås Konstmuseums webbplats, utställningen pågår t o m 13 januari 2013. Håll dig uppdaterad på Borås Konstmuseums facebooksida.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar