måndag 10 december 2012

Åka skridskor i Borås

Visst blir man grymt sugen på vinteraktiviteter så här års och redan nu finns det ju en del öppna skidspår öppna runt om i Borås.

Den här helgen var vi dock sugna på att prova om talangerna på skenor satt i sedan förra säsongen, dock var vi lite för fega för att prova sjöisarna ännu så vi begav oss till Borås ishall (eller ishallar snarare).

Borås ishall består egentligen av två hallar och praktiskt nog har man ordnat det så snyggt att man får ha klubbor och kan spela hockey i den ena och mer bara mysåka och busa i den andra (utan puckar vinande kring benen). Hallarna är snyggt sammanfogade med schysta utrymmen (med värme) både för enkelt ombyte och en skön fikapaus när man behöver värma sig lite eller vila trötta fötter.

Fram till jul är hallarna öppna följande tider för "allmänhetens åkning" som självklart är helt gratis: lördag 15/12 kl 12.30-14.00, söndag 16/12 kl 12.30-14.00, lördag 22/12 kl 12.30-14.00 och söndag 23/12 kl 12.30-14.00. Sedan fyller man på med nya tider, vi återkommer om det, håll utkik på boras.com.

Text & foto: Anders Kihl
Har du inga egna skridskor eller hjälm så går det numera fint att hyra i entrén genom Konståkarna i Borås. Uthyrningen är öppen samma tider som allmänhetens åkning och vi kan lova att det inte är något gammalt skräp man hyr ut, svinfräscha skriller och hjälmar till det synnerligen humana priset av 50:- för skridskor och hjälm tillsammans.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar