lördag 29 december 2012

Vi summerar BORÅS 2012 - del 1

Vår VD Helena Alcenius summerar året som gått i tre delar, här på bloggen, med start idag. Händelser, ögonblick och höjdpunkter från Borås under 2012 sett ur en rad olika perspektiv. Rakt av härliga grejer som stärker varumärket Borås - helt utan rangordning, häng med!

2012 var året boras.com fick 1600 likes på facebook. Vi hoppas du följer oss på facebook och hjälper till att sprida sidan så vi blir ännu fler som håller oss uppdaterade och sprider spännande händelser och goda exempel från Borås. Vill du prenumerera på "veckans händelser" så klickar du här. Då får du varje fredag vetskap och tips om vad som finns att göra i Borås och dessutom är du med och tävlar om presentkort på ticnet varje månad.

2012 var året vi hade 750 utländska Linnémarschdeltagare i Borås på grund av att vandringen hade fått internationell status. Det gjorde också att vi fick vara värdstad i Belgien och Sveriges ambassadör invigde och pratade om Borås och Sverige på den vandringen. 2013 går marschen av stapeln helgen den 27-28 april, då hoppas vi att se massor av utländska vandrare i Borås och självklart också en rekordstor mängd boråsare på startlinjen. Varför inte redan nu boka upp dig på facebookeventet?

2012 var året då vinnaren i Eurovision SongContest, Loreen var premiärartisten för Sommartorsdagarna. Ett publikrekord svårt att slå! Det var också året då Sommartorsdagarna tog klivet ut i sociala medier på allvar. Kommer ni ihåg känslan? Kolla in filmen från Rådhusets tak och minns. 


2012 var året då vi tyckte det var dags synas bättre på de digitala och internationella kartorna och bytte namn på staden till boras.com - om så för en dag. Det aprilskämtet rankades som ett av de fem bästa i nationella medier.

2012 var året vi vann alla de bud vi lade. Finnkampen i Innebandy 2013, SMveckan 2014, landskampen i Basket med Jonas Jerebko. O-ringen 2015 och Friidrotts-SM 2013 hade vi redan säkrat. Dessutom plockade vi Team Sportias fyra årliga inköpsmässor till Borås.
Häng med i fortsättningen, i morgon publicerar vi ytterligare fem höjdpunkter under året som gått.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 kommentarer: