onsdag 30 januari 2013

Högtryck i Boråstennisen

Bent Sjögren (Foto: Jörgen Jarnberger, Jpixfoto)
Vilket tryck det är på tennis i Borås. 20% fler anmälda till Borås Tennisvecka och i dag (onsdag) börjar elitklasserna i den s.k. Vintertouren. Vi fick några sköna ord från Boråstennisen personifierad - Bengt Sjögren.

Och kors i taket – tjejtennisen är nu större än grabbarnas, åtminstone i Borås Tennisvecka. Förra året i samband med Fed Cup tog vi beslut att prispengarna skulle vara lika för både tjejer och killar och i årets tävling är det fler elittjejer än killar anmälda. Även rankingmässigt är fler av topptjejerna i Borås.

Vi Boråsare ser fram emot att följa våra äldre rutinerade toppspelare som Paul Ciorascu, Fredric Sandberg och Michael Henriksson liksom några av våra riktigt lovande ungdomar som Daniel Appelgren och förre boråsaren Filip Malbasic men även de mycket uppmärksammade tjejerna Emelie Kjellén och Emina Coric.

I 12- och 14-årsklasserna med Nike Junior Tour-status var det hårt tryck under de första omgångarna gångna helgen. Många matcher skulle pressas in och först efter kl 22 på söndagen var kvalfinalerna avslutade.

Nu får vi se vilka som lämnar Borås med de största pokalerna och Nike Tour-poäng i bagaget.

Följ tävlingen i Borås Tenniscenter varje dag. Fredag morgon börjar slutspelet i Vintertouren och Borås Tennisvecka avslutas på söndag eftermiddag med finaler i alla klasser. OBS – Fri entré

Om du inte kan ta dig till hallen kan du följa tävlingen på www.tentour.se, klicka på Aktuella tävlingar och sök upp ”Borås Tennisvecka” (= juniorklasserna) resp ”Borås Tennisvecka Vintertour”.

Från Borås Tenniscenter och Elfsborg Tennis
Bengt Sjögren


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar