lördag 12 januari 2013

Jag ska vara med er...

Vinnarbilden, Abdul Majid
... så lyder bildtexten till det vinnande bidraget i fototävlingen kring världsutställningen United Buddy Bears - The minis. En stor mängd bilder kom in till tävlingen och ytterligare massor av bilder kopplade till utställningen postades på Instagram och andra sociala plattformar. Otroligt kul att björnarna i utställningen blev så populära fotoobjekt.

Tillsammans med Borås Tidning utlyste vi en fototävling med enda kravet att temat "björn" på något sätt skulle inkluderas i bildkompositionen. Den vinnande bilden (här intill) är tagen av Abdul Majid

Motivering!
”Att ta med sig sin nallebjörn hemifrån och placera den jämte sina Buddy Bears-vänner på Stora Torget - då möts inte bara mjukt med hårt, ute med inne, utan även stadsmiljö med hemmets vrå. Bilden visar på både kreativitet och stort engagemang.”

Andra som gjorde bilder på björntema var de många barn som lämnade in sina teckningar för uppsättning på skylten som stod inne i utställningen. På Herrgårdslekens förskola i Viskafors tog man det hela ett steg längre och skickade in ett helt häfte med vackra teckningar som barnen på förskolan satt ihop.

Bakom hela utställningen fanns grundvärden om förståelse och tolerans över kulturella gränser, dessutom syftar även United Buddy Bears till välgörenhet och då specifikt till organisationer som jobbar för barn och unga. I Borås gick överskottet till BRIS och Frälsningsarmén som tillsammans kunde ta emot över 60.000 kr. Läs mer i pressmeddelandet här.

Algot (som blev namnet på Borås egen björn och namngavs av Birgitta Snygg som vann den tidigare namntävlingen) är nu på plats vid Borås nya turistbyrå vid Sven Eriksonsplatsen 3, till våren får Algot förhoppningsvis flytta ut från sin placering under tak och få en lite mer framträdande placering utanför turistbyrån där han också kommer synas från såväl resecentrum och centralstation som från stadens gågata.

Fick du inte tid att köpa en schyst björnsouvenir i julruschen? Det är inte försent än - vi har fortfarande en del målade miniatyrbjörnar, omålade miniatyrbjörnar (som du kan måla själv), nyckelringar, målarböcker m m kvar på turistbyrån. Kika in till oss så visar vi dig björsouvenirerna.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar