onsdag 9 januari 2013

Stefan kammade hem första pris i björnquizet

Under världsutställningen United Buddy Bears - The minis på Stora Torget i Borås under december fanns möjlighet att delta i ett pedagogiskt och roligt björnquiz. Uppgiften var att para ihop detaljer från björnarnas konstnärliga utsmyckning med respektive land/flagga. En uppgift som var betydligt klurigare än det kunde verka vid första anblicken.

Jag tog för egen del en sväng tillsammans med 10-åriga dottern och det tog oss en ganska bra stund och nogsam granskning av alla björnar innan vi hade kryssat av alla bilderna. Nöjda och med nya/förstärkta kunskaper om ländernas flaggor m m lämnade vi in vår quizlösning. Om vi hade alla rätt förtäljer inte historien.
1:a pristagaren - Stefan Norberg
En som dock hade alla rätt och dessutom hade en kvalificerad gissning på skiljefrågan var Stefan Norberg som kammade hemma första priset (Borås City-presentkort om 1.000 kr samt en valfri United Buddy Bears miniatyr).

Stefan tittade in till oss på nya turistbyrån i Borås och mottog sitt presentkort samt valde sin björn. Det visade sig också att björnen inte var den första, redan tidigare hade två björnar inhandlats som present till släkt och vänner.

Text & foto: Anders Kihl
- Jättekul och härligt att hela utställningen och kringaktiviteterna handlade om ett så vällovligt syfte som välgörenhet. Det svåraste nu blir att välja vilken björn jag ska ta, sade Stefan vid sitt besök och försäkrade sig samtidigt om möjlighet att byta om hans personliga val inte skulle sammanfalla med övriga familjemedlemmars önskningar.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog i quizet och samtidigt passa på att gratulera Stefan samt övriga vinnare.

Vinnare i Björnquizen: 
- 1:a pris STEFAN NORBERG
- 2:a pris IDA HELGESSON
- 3:e pris ADAM SEVO

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar: