lördag 12 januari 2013

Vad händer på söndag?


- Kärlekskrank fransyska får benet avbitet av tam späckhuggare!

- Svärdviftande samurajer räddar Japan från onda krigsherrar!

- Norsk författare korsar havet på bananbladsflotte!

Japp, du gissade rätt. Nu kör vi igång verksamheten på Borås Bio Röda Kvarn för säsongen och projektorn är laddad med filmer från världens alla hörn. Söndag 13 januari drämmer vi till med mästerverket Amour som fått hela fem Oscarnomineringar, bland annat Bästa film och Bästa regi. 

Den lysande svenska dokumentärfilmen Searching for Sugarman är en annan het Oscarskandidat som visas i februari (24/2). Andra titlar, som rubrikerna hintar om, är kärlekshistorien Rust and Bone (31/3-2/4), samurajrullen 13 Assassins (5-7/5) och Kon-Tiki (25/1). 

Den sistnämnda Norges dyraste film någonsin (även om jag ärligt talat inte vet riktigt vad det innebär) och är invigningsfilm till Göteborg International Film Festival.


Text: Mats T Olsson
Vi ses i biomörkret!-----------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar