måndag 4 februari 2013

Med sikte på 3.000!

Jag heter Magnus Stråhle och jobbar för Borås Basket. Mest med kommunikation och arrangemang. Idag gästbloggar jag på boras.com och tänkte försöka locka dig till Boråshallen på torsdag kväll.

”Enkronasmatch” har med åren blivit ett begrepp och en återkommande företeelse hos många elitklubbar i Sverige. Namnet kommer av att klubbarnas sponsorer går med på att betala en krona per människa som besöker den specifika matchen. Den enskilda människan går i sin tur in gratis. Eftersom publiksiffran i dessa ”enkronasmatcher” ofta hamnar en rejäl bit högre än det normala publiksnittet så är det ganska mycket pengar som rullar in i klubben under en enskild kväll. Inte helt oviktigt givetvis.

Borås Basket arrangerar ”enkronasmatch” en gång per säsong och kallar den för Basketfesten. Men Basketfesten handlar inte bara om pengar för stunden. Långt ifrån. Basketfesten är nämligen en chans för klubben och laget att visa upp sig för människor som kanske inte skulle ha gått på basket om det inte hade varit gratis. Det är därför jag, som är djupt involverad i föreningen, både hoppas och jobbar stenhårt för att upplevelsen ska bli något utöver det vanliga. Målet är ju att få fler att fastna för sporten och att de ska längta efter nästa basketkväll i Boråshallen.

Magnus Stråhle, Borås Basket
Årets Basketfest råkar som av en händelse gå av stapeln nu på torsdag. Den sjunde februari alltså. Då har vi Uppsala Basket på besök och det är sannerligen inget dåligt lag. Faktum är att Uppsala har höjt sig enormt den här säsongen och just nu huserar på tabellens andraplats (Borås ligger fyra). Så om du aldrig tidigare varit på basket, och just nu står i valet och kvalet, så är detta ett ypperligt läge att slå till. Basket är en fartfylld, atletisk och taktisk publiksport. Vi siktar på att ha 3000 på läktarna när matchen drar igång 19:04 på torsdag. Hoppas att du är en av dessa.

Enjoy the passion!
- Facebookevent för "enkronasmatchen"
- Borås Basket på facebook
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Inga kommentarer:

Skicka en kommentar